Home WonenInterieur Een prachtig nieuwe woning zonder te verhuizen

Een prachtig nieuwe woning zonder te verhuizen

Grego Design Studio

Door Veerle van Heertum

Wat voor Grego Design Studio begon als een relatief kleine opdracht – een metamorfose van de woonkamer en een kleine uitbouw – groeide stap voor stap uit tot een ingrijpende en uitdagende klus. Het bestaande herenhuis werd verbouwd en voorzien van een royale aanbouw van maar liefst 160 m², waardoor de bewoners thans onder meer genieten van een nieuwe look-and-feel van de living, aantrekkelijk maatwerk, een luxe buitenkeuken én een poolhouse met badkamer. Aansluitend op het stijlvolle ontwerp van Grego Design Studio is een nieuw tuinontwerp gerealiseerd en vervolmaakt het zwembad het totaalbeeld.

Het zachte kleurenpalet en de oase aan licht en ruimte zorgen bij binnenkomst van het vernieuwde herenhuis voor een prettig gevoel. Als bezoeker word je vervolgens als vanzelf richting de achterzijde van de woning getrokken. In de bestaande ruimte aan de tuinzijde zorgen stijlvol meubilair, verrassende verlichting en luchtige en zachte raamdecoratie voor een sereen sfeerbeeld. De absolute eyecatcher in de leefruimte is de door interieurarchitect Grego van den Broek ontworpen maatwerkkast, waarin hij de haardpartij en televisie verwerkte en het natuursteen fraai combineert met de donkere en lichte tinten.

Perfect totaalplaatje

De overgang tussen de houten vloer en de betonnen vloer accentueert de grens tussen het oude gedeelte en de aanbouw. In het nieuwe woongedeelte ontwierp Grego een loungeruimte, met koffiecornerkast uit natuursteen en een sierlijke eetkamer, van waaruit de bewoners een riant zicht – mede door de royale glaspartijen met ranke kozijnen – op de tuin hebben. Onder de terrasoverkapping bevindt zich een op maat gemaakte buitenkeuken, die van alle gemakken is voorzien zoals een BBQ-gashaard. De prachtige tuin met zwembad is ontworpen door Monique Donders van Denkers in Tuinen. Dankzij de nauwe samenwerking met Grego Design Studio sluit de tuin perfect aan bij het interieur, waardoor het totaalplaatje perfectie uitstraalt en voor een unieke beleving zorgt.

Luxe poolhouse

Aangrenzend aan de tuin bevind zich het poolhouse, waar de bewoners in alle rust en privacy kunnen genieten van de prachtige omgeving. Met uitzicht op de lounge en buitenkeuken. In al deze nieuwe functies zien we het gebruik van het Ceppo di Gre natuursteen als leidraad in het ontwerp terugkomen. Ook in het poolhouse waar Grego een oogstrelende badruimte ontwierp, die van alle gemakken voorzien. Dit maakt deze woning helemaal compleet als droomhuis. Wat een weelde en luxe. En dat zonder verhuizing.

Tekst: Sander Lemmens

Fotografie: Denise Zwijnen

De volgende partijen werkten mee aan dit project:

Grego Design Studio | De Goede Bouw | Revy Stone | Kumasol