Home » Een thuis om van te houden

Een thuis om van te houden

Gwen Hoopman Architectural Design

Door Veerle van Heertum

“Dankzij Gwen is de woonkamer precies zo geworden als we hoopten. Het is een prachtige plek, waar we samen met onze kinderen kunnen genieten. Zij zijn enorm blij met hun eigen speelplekje en wij zijn zeer te spreken over de eenheid die het maatwerkinterieur uitstraalt”, complimenteren de trotse bewoners van de nieuwbouwwoning de creatieve designer Gwen Hoopman. “Nog elke dag worden we blij van onze woning.”

Gwen raakte in de bouwfase van de nieuwbouwwoning – gelegen aan de rand van een bos en een heidegebied – betrokken bij het proces. Op basis van moodboards en de leefwijze en de samenstelling van het gezin maakte ze een totaalontwerp van het interieur en goot die tekeningen in 3D-renderingen. “De woning was nog niet gebouwd, dus dan is het voor opdrachtgevers vaak lastig om tekeningen goed te kunnen doorgronden. 3D-renderingen spreken veel meer tot de verbeelding”, aldus Gwen. De bewoners: “Of ze onze wensen en eisen al direct goed wist in te schatten? De 3D-renderingen die ze in het begin van onze samenwerking aan ons presenteerde, zijn volledig tot leven gekomen.”

Fraai lijnenspel

Via de fraaie hal – verrijkt met een maatwerkmeubel en -wandbekleding – en de stalen taatsdeur bereiken we het royale leefgedeelte op de begane grond. Aan de linkerzijde van de deurpartij positioneerde Gwen de maatwerkkeuken en aan de rechterzijde vinden we de stijlvol ingerichte living. “Om beide ruimtes van elkaar te scheiden, hebben we de ovale eettafel in het hart van de woning geplaatst”, aldus Gwen die wijst op de lange wand op de begane grond. “Ik zag al direct dat ik iets met die wand moest doen om sfeer en beleving in de woning te krijgen en koos ervoor om aan de tuinzijde een speelhoek met bureautje voor de kinderen te creëren en richting de living een zwevende en meterslange wandkast te ontwerpen. De maatwerkkast en het bureau zijn op dezelfde hoogte uitgevoerd, waardoor een fraai lijnenspel zichtbaar is. Het kunstwerk en de eikenhouten latjes voegen warmte toe aan de lange wand”, aldus Gwen.

Contrast en eenheid

In de fraaie living – voorzien van enkele designklassiekers – contrasteert de organisch vormgegeven bank op prettige wijze met de strakke en krachtige salontafel. Vanaf de stijlvolle bank kijken de bewoners naar het oogstrelende maatwerkobject, waarin Gwen onder meer de haardpartij verwerkte. Het ranke hout van de kastpartij loopt net als de spiegel in de hal door tot aan het plafond, waardoor eenheid in het totaalbeeld ontstaat. Een verdieping hoger ontwierp Gwen onder meer de stijlvolle badkamer voor de heer en vrouw des huizes, waarin marmer, het ovale bad, het minimalistische lijnenspel, het stucwerk en het wasmeubel – voorzien van donker hout – samen voor een aantrekkelijk sfeerbeeld zorgen.

Fotografie: Mart Goossens (Flare Department)

De volgende partijen werkten mee aan dit project:

Gwen Hoopman Architectural Design | MadeBySarina | Maretti Lighting | Quooker

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief