Home » Een tien met een griffel

Een tien met een griffel

Tenback de Groof en STRK: de kracht van samenwerking

Door Veerle van Heertum

Op een idyllische en natuurrijke plek in het Brabantse land genieten de opdrachtgevers ten volste van een heerlijke woning waarin luxe, comfort en uniek maatwerk op perfecte wijze samenkomen. En waar de connectie met de tuin – voorzien van een zwembad en een op maat ontworpen poolhouse – voor een prettige touch zorgt. Het prachtige totaalplaatje is het resultaat van een geslaagde samenwerking tussen het veelzijdige architectenbureau Tenback de Groof en STRK. De specialist in verrassend interieurontwerp is ‘familie’ van Tenback de Groof en desgewenst realiseren ze samen totaalprojecten. Waartoe dat leidt, zie je terug in deze bijzondere woning.

Het strakke en door het toegepaste hout tevens warme exterieur combineert fraai met de natuurlijke omgeving en nodigt uit om verder te ontdekken. Waar de voorzijde een relatief gesloten karakter heeft, voorzag architect Bart de Groof het huis aan de tuinzijde van grote raampartijen. De grote lichtinval, de lange zichtlijnen en de subtiele verbinding tussen de diverse leefruimtes geven het interieur een ruimtelijk en vrij karakter, waarbij de natuurlijke materialen en het maatwerkmeubilair klasse en flair toevoegen. Het verrassende interieurontwerp is verzorgd door STRK, het bedrijf dat architect Bart de Groof in 2014 oprichtte met Maarten van Vroonhoven (Van Vroonhoven Architectuur). “Tenback de Groof en STRK zijn twee separate bedrijven, maar als onze opdrachtgevers dat wensen, verzorgen we samen natuurlijk wel totaalprojecten. Het grote voordeel voor de klant is dat we exterieur en interieur volledig op elkaar kunnen afstemmen en dat de onderlinge lijntjes erg kort zijn”, aldus Bart.

Eenheid

Dat het geheel klopt en het exterieur en het interieur elkaar versterken, zie en ervaar je in en rondom de eigentijdse, verrassende en sfeervolle woning. Bart: “De verhoudingen kloppen, de gebruikte materialen sluiten aan bij de natuurlijke omgeving en de gewenste connectie met de tuin is optimaal.” In de rijk ingerichte living vormt de maatwerkkast een ware blikvanger. Het houten designobject dient tevens als roomdivider tussen de woonkamer en de gang richting de hal. Ook de riante keuken en de elegante serre nodigen uit om heerlijk met vrienden en familie te verblijven, waarbij het zicht op de tuin voor extra sfeer zorgt.

Kers op de taart

Maar het meest trots is Bart de Groof op de uitstraling van het privédomein van de opdrachtgevers. “Het bijzondere maatwerk, het rijke natuursteen in de badkamer en hoogwaardige materialen versterken elkaar, waardoor een heerlijk totaalbeeld ontstaat. En het uitzicht vanuit het bed vormt samen met de lieflijke kaptafel de kers op de taart”, geeft Bart aan. De rondleiding door het prettige woonhuis eindigt in de al vaak genoemde tuin. Een privéparadijs dat het heerlijke vakantiegevoel weerspiegelt. Het door Tenback de Groof ontworpen poolhouse sluit aan bij het exterieur van de woning, waardoor verbinding ontstaat.  Het geeft tevens het uitnodigende zwembad extra cachet.

Fotografie: Patrick Meis

De volgende partijen werkten mee aan dit project:

Tenback de Groof | STRK | PGA Groep B.V. | Different Doors garagedeuren | Galante Natuursteen

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief