Home » Een warme en persoonlijke omhelzing

Een warme en persoonlijke omhelzing

Door Veerle van Heertum

“Ze belt nog regelmatig met de boodschap hoe happy ze is als ze ’s ochtends haar krantje pakt en een kopje thee bij de houthaard drinkt, voordat de rest van het gezin ontwaakt”, aldus Hester Stolk over de vrouw des huizes van de prachtig gelegen woning in Noord-Holland. De founder en eigenaar van de creatieve en veelzijdige ontwerpstudio vervolgt: “ook bezoekt ze nog regelmatig onze studio om bij te kletsen. Om vervolgens een vintage-item te kopen dat ze in haar ogen écht niet kan laten staan. dat is prachtig om mee te maken.”

Het waren sfeerimpressies op sociale media en het rijke en bijzondere portfolio, die de bewoonster van de bestaande woning warm maakten voor een samenwerking met het in Amsterdam gelegen Büro KIF. De grondige metamorfose – inclusief een staartje van de verbouwing in de vorm van het aanbrengen van sierlijsten rondom de ramen – moest leiden tot een unieke en persoonlijke droomwoning, waarin ieder lid van het samengestelde gezin een eigen plekje heeft en waarin een heerlijk thuisgevoel voelbaar is.

Dialoog tussen kunst en interieur 

“Bij de start van onze samenwerking had ze een grote voorkeur voor de kleur blauw; ze zag een interieur voor zich waarin vrijwel alles in die kleur was uitgevoerd. Wat in mijn ogen zou leiden tot de sfeer van een nachtclub en niet zou passen bij de architectuur van de woning en de omgeving. Na interessante gesprekken zijn we tot een concept gekomen, waarin enkele tinten blauw zijn verwerkt, die een fraai spel spelen met enkele lichtere tinten op de wanden en de natuurlijke lichtinval via de vele raampartijen”, aldus Hester. “Met het toepassen van vintage-items, erfstukken, warme texturen, items van messing en in het oog vallende patronen voegden we persoonlijkheid, warmte en een aantrekkelijke gelaagdheid toe aan het interieur.” Ook keek Büro KIF kritisch naar de kunstcollectie van de bewoners. Enkele werken werden opnieuw ingelijst en kregen een nieuwe plek in de woning en ook werden nieuwe werken gekocht die aansloten bij het sfeervolle ontwerp. “Nu zien we een mooie balans in de woning en is een dialoog tussen de werken onderling én met het interieur voelbaar.”

Eerbetoon aan erfgoed en traditie

De royale entree – voorzien van een prachtig kunstwerk en kunstzinnige verlichting – zorgt voor een prettige kennismaking met de unieke woning. Als vanzelf zorgen het bijzondere interieur en de connectie met de tuin en de omgeving voor een warme omhelzing. De rijk ingerichte living, de kleurrijke keuken, de door de vrouw des huizes zo geliefde zitplek bij de haardpartij en de luxebank Togo bij de openslaande deur in de keuken vormen stuk voor stuk heerlijke plekken om te vertoeven. Alleen of in het gezelschap van de overige gezinsleden. Hester afsluitend: “Waaraan de hand van Büro KIF te herkennen is? Onze kenmerkende stijl is een eerbetoon aan erfgoed en traditie, die verweven is met kosmopolitische vibes. Dat zie je ook in deze unieke woning terug. De vele vintage-items die we hier toepasten, kochten we in heel Europa en zorgen voor extra gelaagdheid in het totaalbeeld.”

De volgende partijen werkten mee aan dit project:

Büro KIF

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief