Home » Eenheid in stijlvolle interieurs

Eenheid in stijlvolle interieurs

Door admin

Rijk archief

In juni van dit jaar vierde Remy Meijers het heuglijke feit dat hij 25 jaar geleden cum laude afstudeerde aan de afdeling architectonische vormgeving: interieur en meubelontwerper van de hogeschool voor de kunsten in Utrecht.

In de 25 jaar die volgenden, groeide Remy uit tot een veelgevraagd en geprezen ontwerper. Thans staat zijn creatieve handtekening onder tal van droomwoningen, is hij tevens trots op zijn eigen meubelcollectie en is hij door zijn medewerking aan het televisieprogramma RTL woonmagazine zelfs een BN-er geworden.

Samen met EXCELLENT magazine selecteerde de jubilaris enkele foto’s uit zijn rijke archief en doet er kort zijn verhaal bij.

Fraai afgewerkte elementen

“In mijn interieurs pas ik graag grote gebaren toe die als eyecatcher in een ruimte dienen. Zoals de grote haardpartij die tevens dient als roomdivider (foto boven) en het fraai met hout afgewerkte element (foto beneden), dat het hart van de woning vormt en waaromheen zich het dagelijkse leven van de bewoners afspeelt.”

“Ook zie je op alle drie de foto”s terug dat heldere zichtlijnen en een optimale lichtinval ”“ naast natuurlijk stijlvol meubilair ”“ belangrijk zijn in mijn ontwerpen. En dat je in mijn interieurs geen ruis ziet: ik pas geen overbodige tierelantijntjes toe.”

Gerenoveerd herenhuis

“Als ik ontwerp, luister ik naar de ruimtes en de omgeving. Op de foto zie je een leefruimte in een oude, gerenoveerde boerderij. De houten constructie vertelt het verhaal van het pand en vormt een pure eyecatcher in het geheel.”

“De trap vormt een architectonisch statement in dit gerenoveerde herenhuis. Door de overloop in glas uit te voeren, valt het natuurlijke licht op prachtige wijze het trappenhuis binnen.”

“Ook zie je hier weer een heldere zichtlijn die dwars door de woning loopt.”

“De metershoge, gestucte schouw met televisie en haard vormt in deze ruimte het grote gebaar dat ik zoals gezegd graag toepas in mijn ontwerpen.”

Elegant maatwerk

“Meubels en accessoires zijn onlosmakelijk verbonden met de interieurarchitectuur. Alle elementen samen versterken elkaar. Om de perfecte balans te bereiken, ontwerp ik het meubilair bij voorkeur zelf.”

“Vaak ontwikkel ik het ontwerp van een maatwerkmeubel verder door en neem ik het meubel op in mijn eigen collectie. Zo zie je de grote bank terug in het project dat rechtsboven wordt getoond.”

“Ook hier paste ik weer een groot gebaar toe in de vorm van een maatwerkmeubel, waarin onder meer een riante boekenkast, de televisie en de openhaard zijn ondergebracht. Mijn collectie bestaat inmiddels uit onder andere tafels, opbergmeubilair, zitmeubilair, kasten, verlichting, vloerkleden en accessoires.”

“Door hun authentieke uitstraling en hun krachtige, maar ingetogen uiterlijk zijn alle ontwerpen gemakkelijk toepasbaar, niet alleen in mijn eigen projecten, maar ook in andere interieurs.”

RTL woonmagazine

“Mijn medewerking aan het televisieprogramma RTL Woonmagazine heeft geleid tot een grotere naamsbekendheid, wat weer leidt tot een toename aan interessante projecten.”

“De eerste keer dat ik voor de camera stond, vond ik het doodeng, maar na twee sessies ging het steeds beter en inmiddels heb ik er veel lol in. Ik hoef ook niet te acteren, ik vertel mijn verhaal over de achterliggende gedachte bij het interieurontwerp.”

Met dank aan Remy Meijers

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief