Home » Eerste hulp bij het kopen van een badkamer

Eerste hulp bij het kopen van een badkamer

Door Excellent admin

Douchecabine of ligbad

Als je een nieuwe badkamer wilt, dan heb je waarschijnlijk heel veel wensen. Maar zijn al die wensen wel realistisch? Kun je niet beter voor een douchecabine in plaats van een groot ligbad kiezen? In dit artikel delen we een aantal tips waar je op moet letten bij het maken van de badkamerindeling. Wat moet je wel en wat moet je vooral niet doen?

Voorkom een te volle badkamer

Je badkamer is vaak niet de grootste ruimte in huis. Houd hier dan ook rekening mee bij het inrichten. De ruimte die je nodig hebt voor een bad of douche wordt vaak onderschat. Je hebt natuurlijk genoeg ruimte nodig om schoon te maken. Een vrijstaand bad of grote wastafel is vaak niet de beste keuze in een smalle badkamer. Wat moet je wel doen? Maak vooraf een ontwerp en tekening met alle maten, of ga langs een sanitair expert, zoals Badkamerdepot.

Is er genoeg opbergruimte?

Ook opbergruimte is vaak een probleem. Veel mensen kijken eerst naar de vorm van het badkamermeubel in plaats van de functionaliteit. Maar vaak wil je toch meer spullen opbergen in je badkamer dan je vooraf denkt. Zeker bij een kleine badkamer wil je spullen kunnen opbergen in lades en kasten zonder dat deze binnen no-time propvol raken. Zorg daarom voor voldoende opbergruimte. Dit kan in de vorm van een ruim badkamermeubel, rekjes of een kolomkast. Of kies voor een spiegelkast in plaats voor een normale spiegel.

Meten is weten en gissen is missen

Een badkamer indelen is veel passen en meten. Doe je dit niet goed, dan dit duur uitpakken. Veelgemaakte fouten zijn het verkeerd uitmeten van douchewanden en geen rekening houden met deuren die open en dicht moeten. Hoe voorkom je deze fouten? Meten is weten. Lees voordat je een douchecabine of douchewand koopt dan ook altijd de hele beschrijving.

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief