Eigenzinnig keukendesign

Eerlijke materialen

“Een keuken moet passen als een jas”, opent Philippe Bonte het gesprek. Phillipe is samen met Martine Verzwijvelen verantwoordelijk voor het keukendesign bij Interpoint in het Belgische Antwerpen.

Hun samenwerking is niet uit de lucht komen vallen: zo werkten zij al 10 jaar voor andere bedrijven. “We ontwierpen daarnaast ook al maatwerk-kasten voor Interpoint,” legt Phillipe uit.

“Toen we het voorstel kregen om te gaan samenwerken binnen Interpoint, was voor ons de puzzel compleet.”

Functionele en vooruitstrevende designs

Nu ontwerpt het creatieve duo de mooiste maatwerkkeukens, waarvan er geen enkele hetzelfde is, maar die wel een gemene deler kennen. “Onze designs zijn functioneel en vooruitstrevend, wij maken enkel en alleen gebruik van natuurlijke materialen. In onze ontwerpen zul je geen imitatiematerialen aantreffen.”

Verwacht het onverwachte

Net als bij de klanten van Interpoint, floreert ook bij Philippe en Martine de liefde voor koken en eten. “Daarom ontwerpen en maken wij functionele keukens, waarbij het design de functie volgt. Beslist geen showkeukens waarin niet kan worden gekookt”, legt Philippe uit.

De meeste klanten van Interpoint zoeken naar iets extra’s in hun interieur en zijn vaak cultureel georiënteerd, ondernemend en op de hoogte van de laatste trends.

“Daarom is het belangrijk dat wij bijblijven bij de laatste trends. Om die reden bezoeken we alle vooraanstaande internationale beurzen. We zoeken naar nieuwe vormen, nieuwe materialen en kijken hoe we daar in onze nieuwe ontwerpen gebruik van kunnen maken. Bij ons mag je het onverwachte verwachten.”

Niets wordt aan toeval overgelaten

Wie voor een keuken komt kijken bij Interpoint, mag rekenen op een stuk aandacht dat tegenwoordig niet meer als vanzelfsprekend geldt. “Alleen zo kunnen we komen tot een keuken die past bij de mensen en hun specifieke wensen.

Zo kijken we eerst of er sprake is van een nieuwbouwwoning of een woning die wordt verbouwd. Alleen dat al is bepalend voor de vorm, maat en stijl van de keuken. We stellen vast of we te maken hebben met echte hobbykoks, we houden rekening met hun smaak en leeftijd en willen weten of er kinderen in huis zijn. Eigenlijk kun je ons vergelijken met een kleermaker die een pak aanmeet.”

Alles uit één hand

Interpoint staat garant voor een maximale kwaliteit gedurende het hele proces, van eerste gesprek tot en met installatie en aftersales. “Ook de productie vindt in eigen beheer plaats. We hebben in totaal 21 medewerkers paraat staan voor onze klanten, waaronder eigen bouwers, monteurs en medewerkers voor de naservice”, schetst Philippe.

“De unieke combinatie van factoren stelt ons in staat om vrij na te denken over ontwerp en materialen, zonder in te boeten aan kwaliteit. De klant koopt bij ons geen experiment, maar wel een uniek vormgegeven keuken die ook nog eens door ons optimaal is ingedeeld op basis van de gebruikerswensen.”

Het atelier van Interpoint bevindt zich in Turnhout. De showroom, waar u van harte welkom bent, vindt u aan de Amerikalei 10, 2000, Antwerpen, België.

Meer weten over de vakspecialiteit van Interpoint? Klik hier voor meer informatie.