Home » Elegante en industriële interieurs

Elegante en industriële interieurs

Door admin

Styling met boomstamtafels

Wat acht jaar geleden begon als klein familiebedrijf in meubels van pallethout, groeide uit tot een interieurbedrijf met klanten in de hele Benelux én daarbuiten. Het bedrijfs behield de naam PalletWood Interiors, maar verruilde haar pallets voor exclusieve boomdstamtafels in bijzonder grote afmetingen.

Die tafels werden al gauw aangevuld met passende meubelen en intussen staat PalletWood Interiors garant voor het totaalplaatje: van ontwerp en productie van exclusieve meubels tot het stylen van een kamer of een compleet interieur.

Voelt aan als thuis

Met een team van elf mensen werkt PalletWood Interiors aan het verwezenlijken van die totaalplaatjes: complete interieurs in elegante en industriële stijl, altijd een tikkeltje brutaal.

De allure van het familiebedrijf is al die jaren behouden, maar intussen werkt het bedrijf met eigen architecten, interieurstylisten en kleur- en stoffenspecialisten.

“Dat alles gaat sinds het begin onder leiding van eigenaar Ger Spronk, die niet tevreden is voordat een huis tot een thuis is gemaakt: “We denken écht mee met het gevoel van de klanten: zij moeten er wonen. De nieuwe inrichting moet als een thuis aanvoelen.”

Pronkstukken

De echte pronkstukken van PalletWood Interiors zijn de exclusieve boomstamtafels, waar het interieurbedrijf zich in specialiseert. Deze staan intussen te pralen in appartementen, huizen, villa”s en vakantiewoningen in heel Europa.

Elk tafelblad is uniek: de bladen zijn ieder ontstaan uit een organisch boomstamblad en variëren qua lengte van 180 centimeter tot maar liefst vijf Á  zes meter.

De interieurs laten zich naadloos om deze boomstamtafels heen bouwen: “Van exclusieve sofa”s tot vloeren in Hongaarse punt en van wandbekleding tot verlichting. We weten perfect wat bij elkaar past: tinten, bepaalde soorten tegels, zelfs de pootjes van de eetkamerstoelen”, aldus Spronk.

In de eigen werkplaats wordt gewerkt aan deze boomstamtafels. Daarnaast vindt u er andere PalletWood-meubelen. De mooiste geraffineerde materialen worden gecombineerd met ruwe details.

Onconventionele aanpak

Spronk neemt de tijd voor elke klant. Wie een afspraak plant bij Pallet- Wood Interiors, wordt aldaar verwend. Bij binnenkomst staat, afhankelijk van het tijdstip, een kop koffie, lunch of een glaasje wijn klaar.

Het bedrijf gaat uitgebreid met elke klant in gesprek en hanteert daarbij een ietwat onconventionele aanpak om tot de kern te komen: “We stellen bijvoorbeeld de vraag: “Je krijgt een budget van ons en daarvan mag je een weekendje weg. Waar ga je naartoe?” Als iemand “New York” zegt, weten we dat we een andere sfeer moeten creëren dan bij iemand die naar de kust in Spanje zou gaan”, aldus Spronk.

Hij wil daarmee zo dicht mogelijk bij de klant komen. Aan de hand van het gesprek maakt het team een verslag en een plattegrondtekening. Is die een aantal keer heen en weer gecommuniceerd, dan kan het ontwerpen, produceren en inrichten beginnen.

Eerst zien, dan geloven

Wie een idee wil krijgen van de interieurs die PalletWood Interiors kan verwezenlijken, kan in hun showroom te Breda. In het midden van de 1000 vierkante meter grote ruimte, staat een grote open haard. Daaromheen zijn verschillende kamers zorgvuldig ingericht, die op hun beurt voelen als een thuis.

Onder leiding van de eigen stylisten verbouwt PalletWood elke maand de gehele showroom aan de hand van de nieuwe collectie. Deze weerspiegelt de stijl van PalletWood perfect: de luxe vloerkleden en marmeren details bijvoorbeeld steken bijzonder elegant af tegen de industriële betonnen vloeren.

Als Spronk de showroom kort zou moeten omschrijven: “Hoewel het pand erg industrieel aandoet, zijn warmte en huiselijkheid voelbaar. Je verwondert je over de kleurstellingen en de soorten meubels.”

Niets is daarbij te gek: “Wanneer je denkt: “Dat is niet te krijgen”, kom dan vooral naar ons.”

Meer weten over deze prachtige boomstamtafels?

Meer informatie over PalletWood Interiors vind u hier!

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief