Home » Elke dag het heerlijke vakantiegevoel

Elke dag het heerlijke vakantiegevoel

Swkls Architects

Door Nicole Zaaijer

“We genieten hier elke dag weer, de woning straalt een heerlijk vakantiegevoel uit. Het is echt een familiehuis, waar iedereen welkom is en zich op zijn of haar gemak voelt”, aldus de gelukkige bewoners van de door Swkls Architects ontworpen villa. De op een hoekkavel gerealiseerde woning oogt strak en modern, waarbij het toegepaste hout voor warmte en een natuurlijk karakter zorgt. Het gebruikte staal speelt diezelfde rol én legt een link naar het rijke verleden van het voormalige industrieterrein.

Waar de woning aan de straatzijden een gesloten karakter heeft, staan de bewoners aan de tuinzijde optimaal in verbinding met de heerlijke geniettuin. Tevens zorgen de vele glaspartijen voor een prettige lichtinval en dragen ze in combinatie met heldere zichtlijnen en de gerealiseerde vide bij aan de gemoedelijke sfeer in de gezinswoning. “De woning kenmerkt zich door een heldere onderverdeling van ruimtes en verdiepingen. De ruimtebeleving van het erf wordt kracht bijgezet door overstekken en de overkapping aan de tuinzijde. Het wegvallen van de hoek op de begane grond zorgt binnen het gevelbeeld voor een bijzondere ervaring. Van een afstand bekeken is hiermee duidelijk dat de woning een bijzondere plek in het plan inneemt. Ook de entree is bijzonder; de metershoge glaspartij boven de deur zorgt voor spanning in de gevel en tevens voor licht in het hart van de woning”, geeft architect Robert Swinkels aan. De eigenaar van Swkls Architects vervolgt: “Op de gevels pasten we – geheel passend bij de rest van de woningen in de wijk en aansluitend bij de wensen van de bewoners – wit stucwerk toe. Het zwarte zetstaal zorgt voor een rebelse en industriële twist, terwijl de houten delen – tropisch hardhout met de naam louro preto – voor warmte en spanning zorgen.”

Aantrekkelijk sfeerbeeld

Binnen zorgen natuurlijke materialen, warme meubelen, hedendaags design en perfect uitgevoerd maatwerk voor een aantrekkelijk sfeerbeeld. De stalen deuren versterken het open karakter op de begane grond en geven het natuurlijke licht ruim baan. De maatwerkkeuken en de warme televisiewand bij de haardpartij vormen de blikvangers in het leefgedeelte van de bewoners.

Heldere communicatie

De bewoners, afsluitend: “Ronald is erg prettig om mee samen te werken. Een deskundige adviseur die je stap voor stap bij de hand neemt in het proces, van de eerste conceptschets tot het definitieve ontwerp van je droomhuis. Hierbij communiceert hij helder en transparant, hij denkt met je mee, staat open voor eigen inbreng en is waar nodig kritisch ten opzichte van het eindresultaat. Onze favoriete plek? Dat is toch wel de living en de daaraan grenzende en af te sluiten overkapping – beide lager gesitueerd dan de tuin en de verdiepingsvloer. Een heerlijke plek, ook in de winter. En natuurlijk wordt bij zonneschijn veelvuldig gebruikgemaakt van het zwembad.”

Natuurlijk, warm en rustiek

“Op de eerste verdieping ligt een eiken vloer in visgraatmotief (90 x 540 mm). De noesten in deze planken geven samen met de borstelbehandeling van het oppervlak een natuurlijke en rustieke uitstraling. Om de vloer op te laten gaan in de sfeer van het huis en aan te laten sluiten bij de smaak van de bewoners, is deze licht gerookt voor een diepe bruintoon en daarna op kleur gebeitst en afgewerkt met olie. Door deze vloer goed af te stylen, krijg je de mooiste combinaties. Zo ook in dit unieke huis. Een plaatje, waar de warme sfeer van afstraalt”, aldus Carlijn Verhaag van specialist in ambachtelijk vakwerk Verhaag.

De volgende partijen werkten mee aan dit project:

Fotografie: Merijn Koelink Photography

Swkls Architects

Klokgebouw 250

5617 AC Eindhoven

Tel: 040-2985537

Verhaag

Horsterweg 38

5975 NB Sevenum

Tel: 077-4672244

Compass Pools Nederland

Het Sterrenbeeld 25

5215 MK Den Bosch

Tel: 073-8507545

Bouwbedrijf Versteegden

Bussele 26

5469 DT Erp

Tel: 0413-212113

Van Eijk Interieurstyling

Leenderweg 129 A

5614 HM Eindhoven

Tel: 040-2112221

Strakk

Van Leeuwenhoekstraat 27

5807 GD Oostrum

Tel: 0478-690333

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief