Elke ruimte een kunstwerk

Over elk detail is nagedacht

Naar interieurs van ontwerpstudio Piastrelle blijft u kijken. Ze vertellen het verhaal van de historie van het pand en zijn vertalingen van de woondromen van de opdrachtgevers. Alles klopt. Het zijn kunstwerken, waarin geleefd mag worden.

Meddia Mohammadi, (interieur)architect en productdesigner bij Piastrelle, geeft inzicht in het creatieve proces dat leidde tot de tot opstandkoming van het oogstrelende interieur van het volledig gerenoveerde Amsterdamse herenhuis.

Hoogwaardig totaalproject

Meddia Mohammadi:“In het souterrain creëerden we een lange gang die van de slaapkamer aan de achterzijde loopt tot aan badkamer aan de voorzijde van het pand. Aan weerszijden van de gang pasten we kastruimte toe. Het notenhout legt een link met de natuur uit de tuin en vormt als het ware een donkere tunnel in een bos.

De wastafel die u ziet, is het lichtpuntje aan het einde van deze tunnel. Via de spiegel boven de uit Perzische onyx bestaande wastafel hebben de bewoners zicht op de achtergelegen tuin en op hun slaapvertrek. Het notenhout loopt door tot in de badkamer.

Tijdens de grondige renovatie besloten we de vloer in het souterrain te slopen. Het beeld dat we toen zagen, was dat zwarte aarde en schimmel zich in een soort takvorm rondom de oude vloer hadden genesteld. De nieuwe vloer van de natuursteen Belvedere is een knipoog naar die situatie.”

Functionele verbindingen

“De stijlvolle trap vormt de verbinding tussen het privédomein van de bewoners en in de woning gelegen kantoorruimte. Het hout dat we gebruikten voor de traptreden pasten we in een visgraatmotief toe op de vloer in het boven het souterrain gelegen woon- en leefvertrek van de bewoners, alwaar ook de keuken is gelegen. De keuken is voorzien van een natuurstenen werkblad.

Deze steensoort herkent u ook in de afwerking van de gashaard. De stoffering van de bank aan het raam en de gordijnen sluiten qua kleur en sfeer perfect aan bij de steen. Rondom de maatwerkkeuken vervlochten we de houten vloer met de in een visgraat gezaagde natuursteen. Deze lichte steen vindt u terug in de ombouw van de radiator aan de straatzijde.

Een creatie die niet alleen fraai oogt, maar ook functioneel is. Het dient immers ook als zitplek met uitzicht over de levendige straat. De vloer van de gang bij de entree van de woning is eveneens voorzien van dezelfde natuursteen.”

Fraaie ruimte

“De prachtige wellnessruimte situeerden we in het gastenverblijf van de woning. De gedachtegang hierachter is dat iedere keer als de bewoners behoefte hebben aan rust en ontspanning ze voor hun gevoel naar een ruimte gaan, die niet van hen is. Dat maakt een verblijf in het fraaie badmeubel – dat onder meer dienstdoet als sauna of stoomcabine – net wat specialer dan wanneer het hun eigen badkamer zou betreffen.

Qua materiaal maakten we gebruik van Perzische witte onyx, de natuursteen Crema en een mozaïek van schelpen uit de Indische Oceaan. Omdat de bewoners graag vrienden en familie ontvangen, is het luxe wellnessvertrek ruim qua opzet”, aldus Meddia, die aanstipt dat Ontwerpstudio Piastrelle het prachtige resultaat bereikte in samenwerking met enkele vaste partners, waarmee het bedrijf veelvuldig hoogwaardige totaalprojecten realiseert.”

Met dank aan de belanghebbende partijen

Ontwerpstudio Piastrelle | Woertman Natuursteen | De Monumentencentrale

MO Products & Architecture | Marfred Moes Interieur & Bouw

Mooi Wonen Mooi Werken | Sight and Sound