Mariska Jagt | Droominterieur

Studio Mariska Jagt ontwerpt interieurs van luxe appartementen …
Bay House Concierge Residential Living

Droominterieur op droomlocatie

Luxe, luxe en nog eens luxe. Het te bouwen Bay House aan de Rijnhaven op Katendrecht in Rotterdam belooft de nieuwe standaard te zetten op het gebied van van exclusief wonen. Te midden van het Rotterdam Rijnhaven district.

Een dynamische leef-, woon-, winkel-, en werkomgeving verrijst een elegante woontoren die aansluit op de internationale uitstraling van de stad Rotterdam.

Niet alleen genieten de toekomstige bewoners van de prachtige uitzichten op de omgeving, ook staat 24/7 een conciërge tot hun beschikking, parkeren ze onder het imposante gebouw én is het mogelijk om dagelijks te verblijven in een door topdesigner Mariska Jagt ontworpen interieur.

Over luxe gesproken

Om geïnteresseerden en kopers inzicht te geven in de mogelijkheden van de inrichting van hun appartement, penthouse of van The Box – het luxe en meerdere verdiepingen tellende paradepaardje binnen het gebouw – werd de designers Robert Kolenik, Madelon Overeijnder en Mariska Jagt gevraagd om hun creativiteit, ervaring en kwaliteit aan te spreken en tot bijzondere interieurs van de beschikbare woningen te komen.

Ontwerpen die, indien de kopers daarvoor kiezen, in het echt kunnen worden gerealiseerd.

Quiet luxury in luxe penthouse

Mariska Jagt over haar ontwerp van het penthouse: “We creëerden één grote ruimte. Door de wand door te trekken in een haard worden de ruimtes van elkaar gescheiden, maar tegelijkertijd zijn ze aan elkaar verbonden. Je kunt eroverheen kijken, terwijl toch de zichtlijnen gewaarborgd blijven.

De scheiding zorgt ervoor dat het knusser wordt en de ruimtes hun eigen functie krijgen. De indeling is gericht op de grote raampartijen met een prachtig uitzicht. De woning bevat twee grote slaapkamers met elk een eigen badkamer. Het geheel is ruim van opzet en dat biedt een fijne bewegingsvrijheid.

Het kleurenpalet is neutraal met als contrast donker maatwerk en een visgraatvloer voor de warmte. Verder combineren we rijke stoffen met marmer en gerookt glas. De contrasten tussen licht en donker zijn sterk, zodat het geheel levendig wordt in combinatie met het licht van buiten.”

“Onze signatuur is duidelijk voel- en zichtbaar in het ontwerp en het best te omschrijven als Quiet Luxury: wanneer alles op de juiste plaats en op de juiste manier wordt gepresenteerd zonder dat de waarnemer erover hoeft na te denken. Je hebt alle comfort binnen handbereik; prachtig en uitstekend gemaakt en zeer functioneel. Woningen die ze omarmen en die goed voelen”, aldus de eigenaresse van het in 2010 gestarte Studio Mariska Jagt.

Eigentijdse en stijlvolle designoplossingen

“Wat ons onderscheidt? Dat we binnen onze eigen signatuur persoonlijke exclusieve ontwerpen maken voor de opdrachtgever.

Gezegend met mijn groot inlevingsvermogen voel ik goed aan wat onze opdrachtgevers wensen en geniet ik van onze intensieve samenwerking. Waardoor ik het maximale eruit kan halen met eigentijdse en stijlvolle designoplossingen die volledig passen bij de gebruiker. Dit zonder mijn eigen visie op wonen los te laten, tenslotte benaderen ze ons voor mijn signature.

Door zo te werken vinden we elkaar altijd en maakt dat elk project weer uniek en bijzonder is”, geeft de gepassioneerde designer aan.

“Het is fijn om te beseffen dat we er als studio toe doen in deze branche. Dat er een duidelijke plek is voor de verfijning door een vrouwenhand in deze vooral door mannen gedomineerde sector.”

Balans in werkzaamheden

“Naast interieurontwerp, -architectuur en styling specialiseren wij ons op het gebied van product- en lichtontwerp, artists impressions en stappen we samen met architecten vaak al vroeg in bij nieuwbouwtrajecten.

Dit maakt de studio zo veelzijdig. Dat ook steeds nieuwe dingen op ons pad komen, spreekt me erg aan. Zo worden we als studio behalve voor interieurontwerp ook steeds meer ingeschakeld voor architectuur en productdesign en word ik gevraagd om mee te werken aan televisieprogramma’s.

Dat laatste is nieuw voor me. Zo daag ik mezelf opnieuw uit en dat is wat ik fijn vind in mijn werk: mezelf continu ontwikkelen. Zoals ik ook steeds beter word in het ondernemen an sich. Zo kocht ik in 2018 mijn compagnon die verantwoordelijk was voor de zakelijke kant van het bedrijf uit en sta ik sindsdien alleen aan het roer van de studio.

In het begin was dat zeker spannend, maar met gepaste trots kan ik zeggen dat goed gaat en het me steeds makkelijker afgaat. Sterker nog: ik begin het zakelijke stuk met leveranciers, opdrachtgevers en overige partijen steeds leuker en interessanter te vinden.

Maar uiteraard is en blijft mijn grootste taak binnen de studio het aansturen en bewaken van het creatieve proces. Door goede mensen op de juiste plekken te zetten, heb ik de juiste balans in mijn werkzaamheden gevonden.”

“We spelen in de Champions League, maar ik blijf streven naar een nog beter en hoger niveau. Ik zal nooit uitgeleerd zijn, mijn grote drijfveer is om de meest mooie interieurs voor onze opdrachtgevers te creëren. Woningen die ze omarmen, die goed voelen en perfect bij hen passen. De twinkeling in hun ogen of de glimlach op hun gezicht als ze de eerste keer het eindresultaat zien, is en blijft voor mij een prachtig moment om te ervaren”, sluit de bevlogen Mariska lachend af.

Bay House Residential Living is een ontwikkeling van Frame Vastgoed en onderdeel van het Rotterdam Rijnhaven District.

Meer informatie?

Wonen in Bay House Concierge Residential Living?

Graag verwijzen we u naar Bay house gaat u naar of neem contact op met Petra Rutten

Studio Mariska Jagt

Met dank aan de belanghebbende partijen:

TKI, Indivipro | Doors Orange | D&Z Domotica | Frame Vastgoed | Maretti Lighting,

Van der Donk Interieur | Nico van Duijn Interior & Project Services