Designstudio Erik van Gelder

Designstudio Erik van Gelder

Designstudio Erik van Gelder ontwerpt sinds 2004 bijzondere buitenruimtes. Van een villatuin die zich als een weelderige oase ontvouwt tot een stadstuin met zintuiglijk vakantiegevoel. Maar evengoed een dakterras met kosmopolitische allures of een landschappelijke tuin met een zen-uitstraling en wellnessfaciliteiten. Elk ontwerp is maximaal afgestemd op de wensen van de opdrachtgevers, de architectuur van de woning en de intrinsieke kenmerken van de omgeving. De ideale tuin is als een maatpak: hij zit de opdrachtgever als gegoten. Erik van Gelder creëert buitenervaringen die optimaal gesneden zijn op het wensenpakket van de klant.

Ondanks de onderlinge verscheidenheid dragen de ontwerpen een herkenbare handtekening – die van de vakman die de kunst van het evenwicht beheerst. Het evenwicht tussen natuur en architectuur. Tussen strakke en organische elementen. Tussen openheid en geslotenheid. Tussen licht en donker. En bovenal: het equilibrium tussen verschillende stijlen die geruisloos en naadloos in elkaar overvloeien.

Voor designstudio Erik van Gelder houdt evenwicht per definitie contrast in. Geen harde tegenstellingen, maar combinaties van materialen, kleuren en texturen waarvan de som meer is dan het geheel der delen. Een harmonieuze mix die doordacht is en tegelijk naturel oogt. Een geslaagd huwelijk tussen verschillen – net genoeg om buiten de lijntjes te kleuren, het summum van creativiteit en gelaagdheid.

Hoewel esthetiek een belangrijk uitgangspunt vormt, reikt de doelstelling van de tuinontwerpen veel verder. Erik van Gelder ontwerpt een ruimte die u op het lijf is geschreven en die tot de verbeelding spreekt. Een plek die bijdraagt tot uw geluk – afgestemd op uw levensstijl en uw levensritme. Een oord waarin u tot rust komt, de stress van u afschudt (of afspoelt) en geniet van de fijne dingen des levens. De ultieme doelstelling van de designstudio is een universum creëren waarin u zich helemaal thuis voelt. De esthetische en artistieke insteek – gerealiseerd met technisch vernuft – is het middel om dat doel te bereiken.

Naam: Designstudio Erik van Gelder
Categorie: Tuinarchitect
Hal: 6