Kroeze hoveniers

Kroeze hoveniers

De grondbeginselen van Kroeze hoveniers liggen in 1956, het jaar waarin Jan Kroeze in Driel bij Heteren een fruit- en pluimveebedrijf startte. In 1960 verhuisde het gezin Kroeze naar de Havendijk in Beesd, waar het bedrijf verder doorgevoerd werd. Om het gehele jaar door brood op de plank te krijgen, ging vader Jan Kroeze zich in de wintermaanden steeds vaker bezighouden met het onderhouden van tuinen en loonspuiten bij grondeigenaren in de regio.

Na het behalen van de Middelbare hoveniersopleiding en de opleiding tuinarchitectuur stapte André Kroeze in 1983 het bedrijf van zijn vader binnen, waar hij het vakgebied eigen kon maken. Nadat Jan Kroeze zijn bedrijfsactiviteiten opsplitste, nam André Kroeze de hovenierswerkzaamheden voor zijn rekening.

In 2012 is Jan Kroeze, zoon van André,  na zijn afgeronde HBO opleiding aan Hogeschool van Hall Larenstein in Velp in dienst getreden bij het bedrijf. Sinds juli 2015 is Jan mede-eigenaar geworden van Kroeze hoveniers.

In 60 jaar tijd groeide het bedrijf uit tot een hoogwaardig gecertificeerd hoveniersbedrijf met vakbekwame en geschoolde hoveniers, een uitgebreid machinepark, het modernste gereedschap en een eigen ontwerpafdeling. Door deze groei werd de locatie aan de Havendijk te krap en is de ontwikkeling van een nieuw bedrijfspand op de Homburg in Beesd tot stand gekomen, waar het bedrijf sinds januari 2022 gevestigd is.

Naam: Kroeze hoveniers
Categorie: Hoveniersbedrijf
Hall: 6