Sylvia Sloots

Sylvia Sloots

Bij gebrek aan een rond canvas om op te werken heeft Sylvia haar eigen ‘doek’ bedacht. En dat pakte zo goed uit dat ze hier haar nieuwste serie ronde wandwerken van heeft gemaakt. 

Ronde vormen en structuren hebben altijd al haar aandacht gehad en dat heeft geresulteerd in haar ‘aardse’ werken die beter bekend staan als Earthly’s.  

Veel structuur, natuurlijke kleuren en elementen typeren het werk van kunstenaar Sylvia Sloots. Zij wordt erg geïnspireerd door de natuur en dat is zichtbaar en voelbaar. Haar werken zijn volledig met de hand gemaakt en hebben robuuste opstaande randen die als het ware naar je toe komen. Haar werken ademen de sfeer van de aarde, natuurlijk met grove reliëfs die ‘leven’. Met haar werk haal je een stukje natuur naar binnen. 

Als je Sylvia vraagt waar haar inspiratie dan vandaan komt, krijg je te horen dat ze geboeid raakt door bomen die allemaal een eigen patroon in de schors hebben. Door bijvoorbeeld de natuur in IJsland waar geen vierkant meter glad is of door de aanwezige lavagrotten op Lanzarote. Loop over het strand en je ziet reliëf dat ontstaat door de wind en de zee. 

“Als je kijkt, zie je heel veel”. 

Sylvia Sloots is een opkomend kunstenaar en is grotendeels autodidact. Ze werkt vanuit haar gevoel en past de kleuren en structuren aan zoals zij die op ´dat´ moment beleeft.  Zij werkt ook in opdracht. Een werk met afwijkende maten, kleuren en structuren kunnen altijd op verzoek gemaakt worden omdat er altijd wel een plekje in huis of kantoor kan zijn waar die ene Earthly net niet past. 

Haar unieke Earthly’ s gemaakt met ´mixed materials´ zijn inmiddels opgemerkt door diverse galerieën in Nederland. Daarnaast maakt zij ook keramiek waarbij de ronde vorm ook weer de basis vormt voor haar werken. Haar keramiek wordt vaak gecombineerd met ´geleefd´oud hout. 

Naam: Sylvia Sloots
Categorie: Kunst
Hal: 3

Ontdek meerdere exposanten van de EXCELLENT woonbeurs 2023