Tuinontwerpstudio William De Boet

Tuinontwerpstudio William de Boet

Eigenzinnig en vastberaden groeide ik samen met mijn twee zussen en broer op in Achthuizen in Zuid-Holland. Op zevenjarige leeftijd tekende ik al tuinen voor mijn vader, moeder, ooms en tantes. In ieder geval voor iedereen die mij toestond om de tuin ’te verbouwen’. Want na het ontwerp pakte ik de kruiwagen en een schop en verbouwde ik de complete tuin. Soms tot plezier van mijn – zelf gecreëerde – opdrachtgever, maar in de meeste gevallen niet.

Het hield mij niet tegen om mijn grootste passie na te jagen. School was niet mijn favoriete tijdsbesteding, daar leer je schrijven en rekenen, maar leren creëren en je creatieve geest de vrije loop laten, dat gebeurt in de praktijk.

De juiste opleiding heb ik tussentijds wel gevonden, ik noem deze ‘het leven’. Hierin ben ik altijd op zoek naar emotioneel geluk voor mezelf en anderen. Met het ontwerpen van jouw tuin streef ik ernaar om bij te mogen dragen aan wat voor jou emotioneel geluk is.

Een uitgesproken visie op tuinontwerp

Mijn stijl in tuinontwerp omschrijf ik zelf als luxe sereniteit. Daarin zoek ik altijd naar een balans tussen verschillende elementen en materialen waarbij ik bewaak dat de toepassing nooit ‘over the top’ is. Het is voor mij een zoektocht naar het creëren van verbinding tussen architectuur, stijl en natuur. De zorg voor een passende verhouding tussen levende en niet levende materialen zorgt voor dynamiek in een tuin.

Het is mijn doel om te zorgen voor herkenning van de stijl en smaak van de tuineigenaar op het moment dat een gast binnen loopt. Alles draait om beleving tussen water en vuur, geur en kleur en het creëren van ruimtelijkheid of juist een cosy ruimte.

Toegevoegde waarde

Ik werk graag met materialen die toegevoegde waarde hebben op het grote geheel en waar een bepaalde warmte vanuit gaat. Het is niet mijn gewoonte om altijd op zoek te gaan naar een specifiek materiaal omdat dit op dat moment de trend is. De keuze voor tijdloze materialen die elke trend overleven, dat is de keuze die ik maak bij het ontwerpen van mijn tuinen.

Luxe en sereen, dit zorgt voor tuinen die nooit vervelen maar steeds opnieuw aanvoelen als thuiskomen. Een rustige vormgeving met duurzame keuzes voor materialen maakt alles wat goed ontworpen is tijdloos.

Naam: Tuinontwerpstudio William de Boet
Categorie: Tuinen
Hal: 3

Ontdek meerdere exposanten van de EXCELLENT woonbeurs 2023