Home » Fascinerende stadsvilla in Maastricht

Fascinerende stadsvilla in Maastricht

Door niek@excellentmagazine.nl

Een inspirerende stadsvilla in onze Limburgse hoofdstad Maastricht.
Deze fascinerende stadsvilla bestond eerst uit twee aangrenzende, statige monumentale panden en is vereend tot één woning door ZuidArchitecten. De monumentale woning uit 1734 heeft een mooie en romantische uitstraling. Dit is te danken aan de lijstgevel, segmentboogvensters, een ingang in Naamse steen en de deels ovale vensters De authentieke sfeer van weleer gaat hand–in-hand met noviteiten en moderne eigentijdse gemakken.

Elegante master bedroom
Boven de keuken bevindt zich de master bedroom. De moderne slaapkamer straalt elegantie, romantiek en luxe uit.  Het heeft subliem interieurwerk en een onzichtbare weggestoken airconditioning. Maar ook een verzinkbare tv aan het uiteinde van het bed en nog veel meer. Een andere verrassing is de inloopkast, die op verzoek van de bewoonster, ingericht is als een winkel. In totaal telt deze woning 4 slaapkamers.

Luxe badkamer
De stadsvilla bevat in totaal 3 badkamers, waarvan er twee in het linkerdeel van de woning zijn gerealiseerd in de buurt van de 3 slaapkamers voor de kinderen van het gezin. De andere badkamer bevindt zich bij de master bedroom. Je waant je in een moderne en luxe wereld wanneer je deze badkamer binnenstapt. Een grote douchecabine met een regendouche en een geweldig badkuip vormt samen met de marmeren vloer een prachtig beeld. Een écht paradepaard voor deze fascinerende stadsvilla.

Authentiek met een moderne twist
De overgangen van de voormalige twee panden zijn soepel en naadloos. De voormalige kelder van het rechterpand is nu de fijne woonkamer. Door een keldergewelfde gang is deze verbonden met de ontspanningsruimte met bar en de binnentuin.  “Vroeger was hier in deze kelder een kaasrestaurant gevestigd. De wanden en het plafond waren zwart van de roet en de rook en vanwege de vocht stond her en der ook de schimmel op de muren. We hebben plafond en muren afgestoomd, een vochtscherm onder de natuurstenen vloer aangebracht en twee ingenieuze 100 Herz kastjes ingebouwd. Die houden de ruimte Eco dry. Dit hier is echt mijn domein!”, glundert de huiseigenaar.

De volgende partijen waren bij dit project betrokken:

Michel Oprey & Beisterveld
Vestiging Echt
Postbus 157
6100 AD, Echt
Havenweg 18, 6101 AB
Tel: +31 (0)475 417000
info@mo-b.nl
www.mo-b.nl

ZuidArchitecten
Heugemerweg 59a
6221 GG Maastricht
T: 06 101 57 541
E: info@zuidarchitecten.nl

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief