Home » Fraai architectonisch woonobject

Fraai architectonisch woonobject

Door admin

Imposant woonhuis

Deze opvallende woning staat op een hoekkavel op IJburg. Het zicht is aan voor-, achter-, en zijkant gericht op de straat en de omliggende huizen. Dit kan het uitzicht vanuit een woning wat statisch maken. Door de eerste verdieping 45 graden te verdraaien ten opzichte van de begane grond en de tweede verdieping, werd het zicht naar buiten verbreed en verlevendigd.

Beneden kijkt u vanuit de woonkeuken recht de tuin in; de ramen boven, in de woonkamer, geven een verrassend zicht schuin de straat in. De verspringende bouwdelen zorgen voor een gelaagdheid in de gevel en creëren op een ongedwongen manier plekken voor entree en dakterrassen.

Verbindend woonelement

Het middelpunt van de woning wordt gevormd door het transparante trappenhuis.

De trap bestaat uit eikenhouten treden en een stalen frame, aan beide zijden geflankeerd door ingeklemd glas en fungeert als het centrale, verbindende element in de woning waar de verdiepingen en leefruimten omheen draaien.

Op de begane grond is naast de leefkeuken een mini-appartement voor een inwonende (groot)ouder, met beiden een eigen toegang tot de grote tuin.

De woonruimte hierboven beslaat een volledige verdieping met verschillende gebieden, uitzichten en sferen. Tenslotte bevindt zich op de bovenste verdieping het privédomein met slaap- en badkamers met wederom zijn eigen oriëntatie.

Intensief (ver)bouwtraject

Het belangrijkste uitgangspunt is dat zij woonhuizen (ver)bouwen die aansluiten bij uw wensen, want u gaat er wonen. Voordat het zover is gaat er een intensief proces aan vooraf.

Daarbij is het hebben van goede adviseurs belangrijk om uw plannen en ideeën tot een succesvol eindresultaat te brengen. Bouwen voor particulieren opdrachtgevers is een specialisme: “Wij zijn die specialisten.”

Lees HIER meer over architect Broos de Bruijn Architecten!

Neem contact op om uw woning te (ver)bouwen …

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief