Fraai lijnenspel en optimale lichtinval

Landelijke omgeving

“We zijn regelmatig in de Achterhoek te vinden”, starten de opdrachtgevers het gesprek. “We houden van het landschap en de prachtige boerderijen die je er vindt. Toen we door het Gelderse Laren reden, raakten we zeer onder de indruk van een prachtig ontworpen woning die fraai aansloot op de landelijke omgeving. 

We wisten direct dat de architect van dit ontwerp de partij was die ons kon helpen bij het verwezenlijken van onze eigen woondroom. En zo geschiedde”, lachten ze met gepaste trots in de door MAAS Architecten ontworpen woning. 

Wensen en behoeften

“Aan Gerard Plug – vanaf de start van de samenwerking met Maas Architecten onze vaste architect – gaven we tijdens onze gesprekken aan dat we droomden van een moderne woning met een rieten kap, die past bij de bestaande bebouwing in het dorp. Een huis waar veel licht naar binnen valt en de verschillende woon- en leefruimtes in verbinding staan met buiten”, aldus de bewoners.

Andere punten op de wensenlijst waren een royaal woon- en leefgedeelte, drie slaapkamers en een fijne plek om thuis te werken. “En, niet te vergeten, puien richting de voor- en achtertuin, een overdekt hoekje tegen het huis aan waar we zelfs in de winter lekker beschut kunnen zitten, een openhaard, een ‘hanging garden’, een aparte ingang richting de kelder en een buitenkeuken.”

Meedenken en ontzorgen

Het ontwerp van de ervaren architect valt direct in de smaak en sluit aan op de woondroom en de bovenstaande wensen van de bewoners. Ze zijn dan ook vol lof over de architect en het veelzijdige architectenbureau.

“De samenwerking met Maas Architecten hebben we als ontzettend prettig ervaren. Er is goed geluisterd naar onze wensen en behoeften, goed gekeken naar de mogelijkheden op de kavel, het bestemmingsplan en de wensen en eisen van de gemeente. Ze dachten mee en ontzorgden ons tijdens het gehele proces. Elk detail is tot in de perfectie uitgewerkt, wat resulteerde in een vlotte uitvoering zonder vervelende verrassingen.”

Iedere dag genieten

De voornamelijk uit baksteen, glas en riet opgetrokken woning heeft een heldere en functionele plattegrond. “De verschillende ruimtes lopen heel fijn in elkaar over en op ieder moment van de dag valt mooi licht naar binnen. Aan de lange eettafel wordt een krantje gelezen, gewerkt, geknutseld, geleerd, gegeten en gedronken.”

“In de winter hebben we geborgenheid bij de openhaard en een lekker hoekje om buiten te zitten. ‘s Zomers gaan alle deuren open en lopen binnen en buiten letterlijk in elkaar over. Onze droomwoning is een heerlijk rustige, ingetogen plek om thuis te komen en te genieten van iedere dag!”

Fotografie: Alexandre Verrier