Home » Futureproof met de ziel van vroeger

Futureproof met de ziel van vroeger

Stock Dutch Design

Door Nicole Zaaijer

Met respect voor het eeuwenoude verleden en de liefde voor het ambacht die vakmensen in de loop van vele jaren in het voormalige luxe zomervertrek stopten, onderwierp Stock Dutch Design het interieur van het monumentale en statige pand aan een renovatie en maakte het bedrijf de villa futureproof, persoonlijk, comfortabel en bijzonder sfeer- en stijlvol. De op verschillende wijzen terugkerende kleur ossenbloedrood zorgt voor de gewenste eenheid in het oogstrelende totaalplaatje.  

Gezien de strenge regelgeving die geldt voor de renovatie van een rijksmonument, wist Stock Dutch Design dat al te grote aanpassingen voor bijvoorbeeld de indeling van het landhuis niet mogelijk waren. Het creatieve team omarmde het hokkerige karakter van het verblijf en creëerde een element van verrassing en een fijne spanning in het interieur, door in iedere ruimte een ander kleurenpalet te gebruiken, wat vooral te zien is in de variëteit van het vinylbehang. “In de avondkamers pasten we een warm en donker kleurenpalet toe, waardoor intimiteit ontstaat”, aldus senior interior designer Yenthle Vrijburg. Samen met chef de bureau Pascale Tóth was zij nauw betrokken bij het realiseren van het droominterieur. “In combinatie met de rijke kunstcollectie van het bereisde en muzikale echtpaar – zeer betrokken tijdens het gehele proces – zorgen stijlvolle en klassieke meubelen en accessoires voor sfeervolle totaalplaatjes die je omarmen en verwarmen. Ook kenden we geheel naar wens van de bewoners aan iedere ruimte een andere functie toe, wat de beleving in de riante woning vergroot.” 

De maatwerkkeuken oogt klassiek en verfijnd. Op de plek waar in vervlogen jaren hout werd gestookt om warmte te creëren, positioneerde Stock Dutch Design het imposante fornuis. De hergebruikte knopjes op de deuren naast het fornuis zijn van email en vormen net als het in ere herstelde deurbeslag in de rest van de villa een knipoog naar het rijke verleden. Het sierlijke hek boven het eiland zorgt voor een zekere intimiteit in de metershoge ruimte en geeft de keuken een hedendaags karakter.  

In elke leefruimte hebben de bewoners een prachtig uitzicht op het omringende landgoed. Zo genieten ze in de tuinkamer van de passerende hertjes, het fraaie groen en de prachtig veranderende lucht en kijken ze vanuit het losstaande bad – bekleed met krokodillenleer – uit over de vijverpartij in de tuin, waarin op gezette tijden twee zwanen verblijven. Yenthle“Om deze prachtige connectie met de tuin te benadrukken, kozen we in de badkamer voor een fraai behang waarop zwanen prijken. Een andere eyecatcher in deze ruimte is de in achthoeken uitgevoerde tegelvloer van Carrara-marmer.” In de slaapkamer ten slotte droomt de vrouw des huizes – al zittend voor de op maat ontworpen opmaakspiegel – weg bij het zien van het roodborstje, dat regelmatig een plekje vindt op het sierlijke balkonnetje bij de slaapkamer. 

Fotografie: Peter Baas  

Portretfotografie: Space Content Studio 

De volgende partijen werkten mee aan dit project:

Stock Dutch Design