Home » Geef uw muren een persoonlijke touch

Geef uw muren een persoonlijke touch

Door admin

Muren zijn niet gemaakt om saai te zijn

Orac Decor® breidt haar assortiment 3D-wandbekleding uit met drie nieuwe producten met schuine oppervlakken, beweging in meerdere richtingen en tastbare texturen, ontworpen door Orio Tonini.

Speel met licht en schaduw en laat interieurs en kleuren tot leven komen. Bekleed een complete muur of installeer hem als lambrisering om van een lege muur een blikvanger te maken. U kunt ze zelfs gebruiken om interieur-elementen zoals een bar, een hoofdeinde van een bed of om een receptiebalie te verfraaien!

De profielen zijn van hoge kwaliteit, eenvoudig te plaatsen en gemaakt van duurzame materialen waardoor u er jarenlang plezier van hebt. Bovendien hebben ze bewezen thermische en akoestische isolerende eigenschappen.

Naast de succesvolle ZIGZAG (W108), VALLEY (W109) en HILL (W110) ontwierp Orio Tonini de nieuwe W111 BAR, W112 RIDGE en W113 COBBLE.

Van plat tot gedenkwaardig

Orac Decor® 3D Wall Covering is gebruiksvriendelijk, veelzijdig en de perfecte manier om creatief om te gaan met uw ruimte. Het biedt een gedurfd alternatief voor traditionele platte wandpanelen en laat uw fantasie de vrije loop!

Met de nieuwe W112 RIDGE- en W113 COBBLE-profielen gaan we een stap verder door textuur aan structuur toe te voegen. De textuur fungeert als een grafische vingerafdruk die intrigeert en uitnodigt tot aanraking. Hellende vlakken creëren een ultiem spel van licht en schaduw en veranderen de kleurperceptie (felle kleuren worden verzacht, neutrale kleuren krijgen meer diepte). Simpele variaties in richting zorgen voor beweging en contrast.

3D Wall Covering

Combineer de 3D Wall Covering met creatieve verlichting en het resultaat is spectaculair. Het samenspel tussen licht en reliëf brengt de ruimte tot haar meest dynamische zelf, het licht versterkt de profielen en vice versa. Deze combinatie creëert sfeer op de meest verfijnde en architectonisch interessante manier. Ook hier zijn de mogelijkheden eindeloos!

Multifunctioneel

Daarnaast zijn de 3D Wall Covering profielen multifunctioneel inzetbaar: bedek een volledige wand of plafond voor een absoluut wow-effect of plaats de profielen als moderne lambrisering. Bereik een prachtig effect in elke kamer, van prachtige atria en lobbywanden tot functionele oppervlakken voor keukens en toiletten. De panelen kunnen ook worden gebruikt op deuren of worden toegepast in meubels en kamerelementen zoals kastdeuren, hoofdeinden, balies of een stijlvolle bar.

Positieve thermische en akoestische eigenschappen

Orac Decor® 3D Wall Covering heeft positieve akoestische en thermische effecten. Het absorbeert tot 25% van een gesprek en heeft ook thermische eigenschappen die vergelijkbaar zijn met die van standaard isolatieplaten van dezelfde dikte.

Het akoestisch certificaat vindt u op de website van Orac Decor®.

Het gebruik van materialen met hoge isolerende eigenschappen zorgt ervoor dat onze profielen een vergelijkbaar isolerend effect hebben als een standaard isolatieplaat van dezelfde dikte. De installatie van onze profielen zorgt dus niet alleen voor een esthetische upgrade van uw ruimte, maar helpt ook om de temperaturen binnen te stabiliseren.

Smart design

De 3D Wall Covering profielen werden zo ontworpen, dat ze eenvoudig te installeren zijn en zo min mogelijk extra afwerking vragen. De zijkanten werden reeds afgewerkt en zijn meteen ook logische verbindingspunten. Zo ziet u na installatie geen naden meer!

Wie is Orac Decor®?

ORAC® is een Belgisch familiebedrijf en wereldleider in het ontwerpen en produceren van hoogwaardige 3D-decoraties. Het biedt een breed scala aan plinten, kroonlijsten, wandpanelen en decoratieve elementen zoals profielen voor indirecte verlichting. Deze producten worden in meer dan 80 landen over de hele wereld gedistribueerd.

Sinds het bedrijf 50 jaar geleden werd opgericht, heeft het zijn technologie, materialen en ontwerp voortdurend bijgewerkt. Dit ziet u terug in het aantal innovaties, onder meer op het gebied van kunststof-technologie. De aanpak is gebaseerd op de ORAC®-filosofie: creativiteit stimuleren en gebruikers inspireren om uitzonderlijke ruimtes te creëren die hun persoonlijkheid benadrukken. Orac Decor® maakt dit mogelijk en eenvoudig, met gemakkelijke installatie, veelzijdigheid en gebruiksgemak. Van functionele plinten tot indrukwekkende kroonlijsten, ORAC® staat voor volledige creatieve vrijheid op basis van uw eigen stijl en persoonlijkheid.

Quick facts

– Opgericht in 1970.
– Orac Decor® ontwerpt en produceert hoog-kwalitatieve 3D-ornamenten.
– Actief in meer dan 80 landen.
– Orac Decor® heeft meer dan 350 productreferenties, één voor één tools die je toelaten persoonlijkheid aan uw ruimte toe te voegen.
– Voor residentiële (hal, living, keuken, slaapkamer, badkamer) en commerciële (hotel, restaurant) toepassingen.

Laat u inspireren door Orac Decor® en ontdek wat zij voor u mogen betekenen!