Genieten van waterrijke omgeving

Maatpak

Op een prachtige locatie aan het water ontwierp Grosfeld Bekkers van der Velde Architecten een charmante, bijzondere en beklijvende woning.

Door optimaal gebruik te maken van de locatie en het jaloersmakende uitzicht én door aan alle wensen van de opdrachtgevers te voldoen, is het gelukt om een woondroom te verwezenlijken. Een woning die past als een maatpak!

Ieder moment genieten

Je wordt wakker, opent de gordijnen en kijkt uit over een groot meer dat wordt gekieteld door de eerste zonnestralen. Je partner betreedt de slaapkamer met een overheerlijk ontbijt dat jullie op het aan de slaapkamer grenzende dakterras nuttigen.

Na de maaltijd genieten jullie vanaf het terras op de begane grond en vanaf de eigen steiger van de natuurrijke omgeving, van de passerende bootjes en van de rust. ’s Avonds sluit je de grote schuifdeuren en kijken jullie vanuit de woonkamer naar de ondergaande zon.

Een scenario dat voor velen alleen op vakantie of in dromen voorkomt, maar voor de bewoners van de prachtige nieuwbouwwoning de heerlijke werkelijkheid is.

Prettige samenwerking

“De opdrachtgevers zijn verknocht aan het meer, het dorp en de omgeving en zagen hun kans schoon toen de betreffende kavel in de verkoop kwam”, geeft Bart van der Velde, senior architect bij Grosfeld Bekkers van der Velde Architecten, aan.

“Al snel bleek dat de opdrachtgevers een grote affiniteit met – en kennis over – architectuur en design hebben en gezien het interieur van de woning waar de gesprekken plaatsvonden ook goed weten welke kleuren en materialen bij elkaar passen.”

“Dat was plezierig om mee te maken en maakte het vervolgproces bijzonder prettig. De zorgvuldig gekozen inrichting van de woning is door de bewoners verzorgd en geeft het totaalbeeld een warme en verfijnde uitstraling.”

Krachtig en luchtig

De door het ervaren en creatieve Grosfeld Bekkers van der Velde Architecten ontworpen woning maakt optimaal gebruik van de omgeving, straalt door een beperkt palet aan materialen rust, helderheid en kracht uit en heeft door een open plattegrond een luchtig en ruimtelijk karakter.

“Aan de buitenzijde pasten we glas en donker en in dunne latjes gezaagd hout toe; het in een bijzondere vorm toegepaste dak is gemaakt van zink. Aan de binnenzijde zorgen de hoogteverschillen – zoals duidelijk te zien is bij de entree en de overgang tussen de keuken en de woonkamer – voor een bepaalde spanning in het interieur.”

“Daarnaast differentieerden we zo de diverse ruimtes in de woning zonder muren of roomdividers toe te passen, waardoor openheid ontstaat, maar toch ook sprake is van geborgenheid en intimiteit”, legt Bart van der Velde uit.

Fotografie | Michel Kievits 

Dank aan Grosfeld Bekkers van der Velde Bekkers Architecten & Decokay Elenbaas Noom voor het toepassen van hun vakkundige krachten!