Home » Geslaagde metamorfose

Geslaagde metamorfose

Inge van Poppel Interieurarchitectuur

Door Veerle van Heertum

Sfeervol, gastvrij, inspirerend en dynamisch. Het nieuwe door interieurarchitect Inge van Poppel en styliste Christianne Stijns ontworpen interieur van de showroom van meubelspeciaalzaak Vervoort weet te bekoren en verrassen. Ook nieuw is de imposante entree van het gebouw, dat voor extra grandeur zorgt. Inge en Christianne werkten bij deze opdracht nauw samen met het designteam van Vervoort.

“Toen we hier voor het eerst kwamen, was het ons niet duidelijk waar de ingang van het pand was. In ons ontwerp hebben we een ruime en statige entree opgenomen en die viel direct bij onze opdrachtgevers in de smaak”, aldus Inge. De vier meter hoge glazen pui is voorzien van stalen kozijnen en maakt al op de parkeerplaats grote indruk. De sierlijke verlichting zorgt voor een perfecte finishing touch. Het prettige gevoel dat je welkom bent in de showroom zet zich voort als we de door Inge op maat ontworpen welkomstbalie bereiken. Het natuurstenen meubel combineert op fraaie wijze met de visgraatvloer en de donkere wanden. Via de houten lattenwand aan de achterzijde van de ruimte vangen we een glimp op van het kantoor, wat voor spanning zorgt. “Iets wat we ook bereikten door het gehele plafond in de zaak zwart te laten spuiten”, vult Inge aan. Ze zorgden tevens voor een heldere routing in het pand.

Vakantiegevoel

Het kloppende hart van de showroom is de zwarte maatwerkbar van Corian die is voorzien van rookglas. In het meubel zijn diverse apparaten en zelfs een dj-booth verwerkt. De verlichting in de ruimte vormt een elegante toets en contrasteert mooi met de robuuste uitstraling van de vloer van gevlinderd beton. De ruime collectie tuinmeubelen worden in door Inge ontworpen cabaña’s gepresenteerd, die niet alleen rust en overzicht brengen, maar ook een vakantiegevoel oproepen.

Verrassend maatwerk

Niet alleen bij de presentatie van het tuinmeubilair kozen Inge en Christianne voor rust en overzicht. De presentatieruimtes voor de fauteuils vormen met hun hoge gordijnen en ronde tapijten een perfect sfeerbeeld. “Voor de vele stoelen die Vervoort voert, ontwierpen we tevens een meterslange en metershoge presentatiewand op maat. Een creatieve oplossing om het rijke aanbod op een verrassende manier te presenteren. De panelen kun je verschuiven, waardoor spanning en tegelijkertijd rust ontstaat”, aldus Inge, die samen met Christianne ook nog tekende voor het ontwerp van het luxe directiekantoor.

Fotografie: Sterckwerk

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief