Home » Gezond weer op, met unieke louvers

Gezond weer op, met unieke louvers

Door admin

Maximale bescherming en verduistering

Dankzij de expertise van SUNSHIELD … 

In het pittoreske stadje Denekamp, in de provincie Overijssel (NL), is een nieuwe woning voorzien van twee lamellensystemen. Beide zonneschermen zijn driehoekig van vorm en hebben samen een oppervlakte van bijna 16 m2.

Voor de bewoners was het doel niet alleen beschermen tegen te veel zonlicht en hitte, maar ook maximale verduistering bereiken. Ze stellen namelijk prijs op een goede nachtrust.

Het grote louver systeem links (vanaf buiten gezien) beslaat ongeveer 2/3 van het oppervlak en is van een slaapkamer. De kleinere buitenjaloezie aan de rechterkant schermt het badkamerraam af.

Beide louvers hebben een eigen motor, zodat ze onafhankelijk van elkaar kunnen worden bediend. Zijn beide lamellensystemen even veel geopend, dan valt het niet op dat je naar twee aparte louver systemen kijkt.

Juiste toepassing

Ten behoeve van de gewenste nachtrust koos de huiseigenaar voor de 88-E louver. Deze lamel is namelijk voorzien van een groef. Lamellen overlappen elkaar, per definitie. Door de groef haken de lamellen van de 88-E ook in elkaar. Dit maakt de 88-E lamel ideaal voor het verduisteren van slaapkamers.

Het gehele lamellensysteem is uitgevoerd in zwart. De aluminium onderdelen zijn gecoat in RAL 9011, ook wel grafietzwart genoemd.

De 88-E dankt zijn naam aan zijn hoogte, die is namelijk 88 mm. Bij een voorkeur voor een hogere lamel met gelijkwaardige verduisteringsmogelijkheden heeft de 88-E een grotere broer; de 155-E. Zo heeft Sunshield voor elke wens en toepassing de juiste louver. Dat maakt ze uniek.

Meer weten over onze professional SUNSHIELD?

Klik hier voor meer informatie!

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief