Glansrijke renovatie en transformatie

Verbondenheid

Tijdens de grondige renovatie werd het dak onder meer verhoogd. Tevens werden dakkapellen toegevoegd, raampartijen werden vergroot en aan de binnenzijde verdween de hokkerigheid.

In de nieuwe en door JMW architecten ontworpen plattegrond zorgen zichtlijnen voor verbondenheid in de woning en sluiten de ruim bemeten woon- en leefruimtes aan op de wensen van de opdrachtgevers.

Jeroen, eigenaar van JMW architecten: “In zijn totaliteit is het een prettig woonhuis geworden. Het kent een bepaalde vanzelfsprekendheid. Alsof het zo had moeten zijn. Alsof het er al jaren staat.”

Meerwaarde van een architect

“In het hele lange proces van eerste ideeën en schetsen tot aan de realisatie zaten we erg op een lijn met JMW architecten”, aldus de bewoners. Wat wij achteraf pas inzagen, is hoe bepalend een goede architect eigenlijk is en hoe groot de meerwaarde van zijn werk is.”

“In een eerder pand realiseerden wij zelfstandig een grote verbouwing, maar we zien nu in dat je dan vooral in problemen en oplossingen denkt, terwijl JMW vooraf met ideeën wist te komen die veel meer out of the box waren.”

“Op deze wijze wisten we veel meer wooncomfort te realiseren en is in onze ogen het maximale uit het ontwerp van onze woning gehaald. Wij kijken dan ook zeer positief terug op de samenwerking met JMW architecten.”

Volledig in balans

“Jeroen heeft heel goed naar onze wens geluisterd om aan de woning die aan het bos ligt meer lichtinval en meer zicht op de prachtige tuin toe te voegen. De wisselwerking tussen binnen en buiten is wat ons betreft echt super.”

“Onze droomwoning staat op een geweldige plek, maar is nu na verbouwing volledig in balans: zowel binnen als buiten is het nu supermooi”, kijken de bewoners meer dan tevreden naar het eindresultaat.

“De woning is heel modern en ruimtelijk geworden, maar toch heeft JMW architecten het voor elkaar gekregen om de illusie te wekken dat de woning altijd al zo is geweest. De architectuur is zeer strak gehouden ondanks dat de oorspronkelijke woning uit 1959 dateert en veel van de sfeer van vroeger behouden is gebleven. Alles klopt nu, van strakke minimalistische kozijnen tot lichtinval en mooie zichtlijnen”, sluiten de bewoners positief af.

Functionele maatwerk-keuken

Realisatie dankzij KEUKENS VAN GILS …

“Door onvoorziene omstandigheden tijdens de verbouwing moesten we afstappen van het oorspronkelijke ontwerp. Iets wat de bewoners in eerste instantie natuurlijk erg jammer vonden”, blikt Jan van Gils, eigenaar van KEUKENS VAN GILS, terug.

De Belgische keukenspecialist vervolgt: “Toen ze echter het eveneens door ons ontworpen alternatief zagen, was dat gevoel al snel verdwenen. Ze waren dan ook heel blij dat we er zo goed over bleven meedenken. Nog blijer zijn ze misschien wel met het nieuwe keukenontwerp dan met de oude tekening. Beide ontwerpen maakten we door goed te luisteren naar de wensen van de opdrachtgevers.”

In de bijzondere keuken paste KEUKENS VAN GILS onder meer SIROCCO , een massief rvs-aanrechtblad en de houtsoort Notelaar toe. De afzuigkap is van kwaliteitsmerk Novy en de in het werkblad geïntegreerde module van PITT cooking maakt het prachtplaatje compleet.

“In deze keuken combineren we het functionele aspect met leuke accenten. Duidelijke kenmerken van ons bedrijf zijn het oog voor detail en de afwerking van hoge kwaliteit.”

Fotografie: René de Wit

Met dank aan de belanghebbende partijen:

JMW architecten, MisterDesign, Keukens Van Gils