Home » Half-huis, half-tuin

Half-huis, half-tuin

Door niek@excellentmagazine.nl

Paviljoen versus woning met enorme aluminium raampartijen

Studioninedots ontwierp deze prachtige villa en maakte hierbij de combinatie tussen tuinpaviljoen en gesloten woning. Er wordt voortdurend gespeeld met open – en dichte leefruimtes, die buiten en binnen perfect met elkaar doen interageren.

Met de grote Themis raampartijen wordt het concept van een transparante woning tot een next level gebracht. De eigenaars wilden namelijk een optimale natuur-ervaring vanuit hun leefruimtes. Zo ontstond de gelijke waardering van binnen en buiten. De Harmonia aluminium vouwwand bouwt de eetkamer in enkele seconden om tot een buiten paviljoen gelegen tussen de bomen.

Grote raampartijen

De villa kenmerkt zich door afzonderlijk opgebouwde woon- en buitenvlaktes, telkens van elkaar onderscheidden door grote Themis raampartijen die bijna compleet opgetrokken zijn uit glas. Hierdoor is een mooi geheel tot stand gebracht tussen het gebouw en het landschap, tussen open en gesloten en tussen binnen en buiten.

Het resultaat is een woning met afwisselend binnen- en buitenruimte waarin bovendien de grens in gebruik tussen beiden vervaagt. Half huis-half tuin binnen één volume. Fifty-fifty.

Aluk
Esp 440
5633 AJ, Eindhoven
T +31 (0) 40 264 649 4
info.nl@aluk.com

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief