Home » Heerlijke gezinswoning aan het water

Heerlijke gezinswoning aan het water

ENZO architectuur en interieur

Door Aty Verschuren

De bewoners van de stijlvolle nieuwbouwvilla genieten dagelijks van een comfortabele leefomgeving en een prachtig uitzicht over het water. Vanuit de rijk ingerichte living, het luxe tuinhuis en vanaf de eigen vlonder kijken ze vrij uit of over het Hollandse landschap. Een romantisch droomplaatje dat geen dag verveelt. Een ware oase aan het water.

ENZO

De opdrachtgevers van ENZO architectuur en interieur® kochten twee naast elkaar gelegen kleine woningen en vroegen het multifunctionele architectenbureau om op deze droomplek aan het water een warme, rijke en comfortabele villa voor het hele gezin te ontwerpen. Hoewel van de oorspronkelijke bebouwing vrijwel niets behouden bleef, zijn in de nieuwe villa duidelijk twee volumes herkenbaar. Dit wordt veroorzaakt door de twee aparte kappen, met daaronder een verdieping voor de ouders en een verdieping voor de kinderen.

ENZO
ENZO

Natuurlijk kleurenpalet

De gevels van het fraai vormgegeven huis zijn voor een groot deel voorzien van hout, waardoor niet alleen warmte ontstaat, maar ook een link wordt gelegd met de natuurlijke omgeving. De vele raampartijen zorgen voor een grote lichtinval in de woning – een grote wens van de bewoners – en uiteraard voor een magnifiek uitzicht. De grote glazen pui aan de tuinzijde kan worden opengeschoven en zorgt voor een optimale verbinding met de buitenruimte. Het interieur van de woning is warm en strak en heeft een natuurlijk kleurenpalet.

ENZO
ENZO

Maatwerktafel als centrale plek

De stijlvol ingerichte leefruimtes op de begane grond staan in open verbinding met elkaar, wat zorgt voor een ruimtelijk karakter. De door ENZO architectuur en interieur® ontworpen roomdividers vormen een subtiele scheiding tussen de ruime vertrekken. Het centrale punt van de woning is de royale maatwerktafel aan de tuinzijde, die in het verlengde van de stijlvolle maatwerkkeuken is gepositioneerd. Aan de tafel maken de kinderen hun huiswerk, schuift bezoek aan en eet men samen. Ook de royale bank in de living en het charmante barretje aan het kookeiland nodigen uit voor gezellige momenten met vrienden en familie.

ENZO

Perfecte setting

Op de eerste verdieping is de stijlvolle badkamer een ware eyecatcher. De donkere tinten op de vloer en wand achter het fraaie wasmeubel zorgen voor intimiteit en zetten het losstaande bad nog meer in de spotlights. De maatwerkverlichting en de lichtinval via het dakraam maken de perfecte setting compleet. Het beklijvende slotstuk van de ontdekkingstocht door de prachtige woning vinden we in de tuin, waar het multifunctionele tuinhuis het gehele jaar een heerlijke plek is. En het bootje dat aan de steiger ligt? Dat wordt veelvuldig door de oudste zoon gebruikt.

ENZO
ENZO

De volgende partijen werkten mee aan dit project:

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief