Home » Het belang van accessoires in een interieur

Het belang van accessoires in een interieur

Door Nicole Zaaijer

Het belang van accessoires in een interieur

“Accessoires zijn wat mij betreft meer dan details; mooie spulletjes zijn geen bijzaak in een modern interieur, maar kunnen het interieur maken of breken”, zegt Brigitte Hamers, interieurontwerper en eigenaresse van Brigitte Hamers Fine Concepts in Design. Deze visie zien we ook terug bij haar ontwerp van een modern interieur voor een woonhuis in Utrecht.

zithoek

Voor deze woning ontwierp Hamers een interieur met een rustige basis. De accessoires in groentinten zorgen daarbij voor een frisse en natuurlijke uitstraling.

eettafel

Eigen interieurcollectie
Hamers’ liefde voor meubels en woonaccessoires blijkt wel uit het feit dat ze een eigen high-end interieurcollectie oprichtte, genaamd Proluca Design. In deze collectie vind je naast tafels en zitmeubilair ook een grote verzameling aan luxe woonaccessoires. Nog meer bijzondere woonaccessoires vind je op haar platform Proluca Interiors, waar ze naast haar eigen merk ook een zorgvuldig samengestelde selectie verkoopt van andere high-end woonmerken, zoals Missoni Home, Ralph Lauren Home, Porta Romana, Loro Piana, Meridiani, Giobagnara en Baxter.

stoel

Alles-in-één, of alleen de accessoires
Bij Brigitte Hamers Fine Concepts in Design kun je terecht wanneer je volledig wilt worden ontzorgd. Hamers: “Wij zijn een echte one-stop-shop. Dat betekent dat je bij ons terecht kunt voor het volledige interieur: de vloer of de gordijnen, de badkamer of de keuken.” Maar ook wanneer je alléén accessoires zoekt, ben je bij het bedrijf van Hamers aan het juiste adres. “Wij gaan verder waar andere interieurontwerpers stoppen. Soms komen we zelfs pas als de woning al helemaal klaar is, op de finishing touches na. Dan komen wij met onze grote bus met woonaccessoires. Klanten kunnen zo ter plekke kussens, lampen, tafeltjes of vazen in hun interieur ‘passen’. Een beetje zoals je kleding past in een paskamer. Ze mogen de spullen zelfs een dag of twee laten staan, om te kijken wat ze willen houden en wat niet”, vertelt de interieurontwerper enthousiast.

Accessoires
keuken

Een stevige basis
Voor de woning in Utrecht ontwierp Hamers echter wel het volledige interieur. Ze koos hierbij in overleg met de opdrachtgevers voor een rustige basis, waartegen de bijzondere meubels en accessoires mooi uitkomen. “Het voordeel daarvan is dat ze hun interieur ook weer gemakkelijk kunnen aanpassen als ze iets anders willen. De basis staat, maar je kunt door enkele accessoires te veranderen een heel nieuwe look creëren”, legt de ervaren interieurontwerper uit.

slaapkamer

Maatwerk meubelen
De vloer in de woning is van haar eigen lijn en de meeste meubelen zijn speciaal voor de klant op maat gemaakt. “We ontwierpen bijvoorbeeld een prachtige ruime eettafel en een grote bank”, vertelt de gerenommeerde interieurontwerper. “Dat moest ook wel, omdat de opdrachtgevers drie kinderen hebben.” Om dezelfde reden maakte Hamers bij het ontwerpen van de bank en bij de keuze van alle stoffen in het huis gebruik van Fibre Guard-stoffen van Houlès. Deze stoffen zijn gemakkelijk schoon te maken, omdat eventuele vlekken er niet intrekken. Hamers: “Ideaal voor als je kinderen en/of huisdieren hebt: je haalt modder- of voedselvlekken er gewoon met een doekje af. Zelfs chocoladevla is eenvoudig te verwijderen.”

lamp

Behang
“Behang heeft allang niet meer het stoffige karakter dat het ooit had”, zegt Hamers. “Waar behang een aantal jaren geleden werd gezien als iets voor oude omaatjes, is het gebruik ervan nu hartstikke hip. Je hebt tegenwoordig ook allerlei soorten behang, in verschillende kleuren, patronen, structuren en materialen.” In deze woning koos Hamers ervoor om in de televisieruimte een wand met vinylbehang te bekleden. Dit behang heeft een klein reliëf dat voor structuur zorgt. Bovendien heeft vinylbehang een stevige kwaliteit waardoor het lang meegaat. Ook is het eenvoudig schoon te maken. Leuk detail: hetzelfde behang komt terug als bekleding van een bijzettafeltje. Het behang is daar bewerkt met een matte epoxy, om het tafeltje glad te maken.

Speelse accessoires
Na het ontwerp van de basis was het tijd om met kussens, vazen, bijzettafeltjes, lampen en kunst kleur in het interieur aan te brengen. Hamers: “Klanten vinden dit vaak heel leuk, zeker omdat wij een grote collectie aan bijzondere spullen hebben.” De eigenaren van deze woning kozen voor moderne en speelse accessoires, waaronder Hamers’ eigen hexagontafeltjes, een set van drie kleine tafeltjes die een vrolijke toets geven aan de ruimte.

Dit project werd gerealiseerd door:

Brigitte Hamers Fine Concepts in Design
Melkweg 23
251 PP Laren
Tel: 035-3039467
M: 06-44448841

info@brigittehamers.com
www.brigittehamers.com
www.prolucainteriors.com

Met dank aan de volgende belanghebbende partijen:

 

                          Timmerbedrijf Schinkel

GERARD | Exclusieve keukens op maat

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief