Renovatieprojecten

Aan de hand van foto”s op zijn telefoon neemt de partner en bestuurder van het bedrijf ons mee naar de beginsituatie van het ingrijpende renovatieproject. “Alles, maar dan ook echt alles moest eruit. Samen met het creatieve en bouwkundig onderlegde Voss Architecture brachten we de mogelijkheden van het pand in kaart en bepaalden we de indeling. Het was een ingrijpend proces, dat zeker, maar elke dag dat we hier rondlopen, overheerst het gevoel dat het de tijd, energie en kosten waard was.”

En terecht. De sfeervolle, warme en luxe showroom van de specialist in leer en high-end toepassingen van leer in het interieur nodigt uit om te ontdekken. Vanuit de indrukwekkende keuken zien we onder meer twee smaakvol ingerichte leefkamers en een kosmopolitische bar. Dankzij de vides in het trappenhuis is vanaf de begane grond zicht op de nok van het pand, wat zorgt voor ruimtelijkheid in het pand .n verbondenheid tussen de in totaal drie verdiepingen.

De stijlvolle trap leidt ons naar de eerste verdieping, alwaar we onder de indruk raken van een door Eric Kuster ingerichte ruimte, een luxe suite die via een geheel op maat gemaakte inloopkast van designer Robert Kolenik uitkomt in een stijlvolle badkamer. Nog een verdieping hoger vormt het atelier ”“ waar net als in het verderop gelegen tweede pand van Alphenberg vakmensen met leer werken ”“ het prettige sluitstuk van de ontdekkingstocht.

Boeiende samenwerkingen

“Uiteraard pasten we in elke setting leer toe om de vele mogelijkheden die wij bieden te tonen ”“ denk bijvoorbeeld aan het bekleden van wanden, vloeren, haarden en kasten. Zonder daarin door te slaan. We laten zien hoe mooi verschillende soorten en kleuren leer combineren met bijvoorbeeld rijksstoffen, natuursteen en hout en samen zorgen voor warme en luxe totaalplaatjes”, legt Rob uit.

Sinds de start in 2009 nam Alphenberg een grote vlucht met prachtige realisaties, bloeiende samenwerkingen met topdesigners en een breed en kwaliteitsvol assortiment tot gevolg. Rob: “We zijn van specialisten in lederen wanden en vloeren doorgegroeid naar decorateurs met leer. Een vierkant stuk leer ergens opplakken kan iedereen. De perfectie ontstaat wanneer je het jarenlang, elke dag herhaalt. En dat doen we. Het niveau en de vakkennis van onze medewerkers is niet gemakkelijk te evenaren.”

“In onze eerste brochure in 2009 stonden teksten als Everything you can imagine is real en Beyond your imagination. Meer dan toen, komen die termen nu tot uiting. Bij veel van onze opdrachten worden klanten door designers geënthousiasmeerd om iets met leer te doen en krijgen ze vervolgens het advies om naar ons in Waalwijk te komen.”

Mogelijkheden materialen en kleuren

“In deze flagshipstore tonen we zoals gezegd alle mogelijkheden. Veel mensen die op bezoek komen, hebben een idee wat ze willen decoreren of bekleden met leer. Vanuit dat punt laten we zien wat je kunt doen binnen een kleurgroep. Stoer, chique, ruw, glad of met metallic pigment ingepoetst. Ook met patronen kun je spelen. Er zijn zo veel variabelen dat je feitelijk elk object letterlijk uniek kunt laten zijn.”

“Door met interieurontwerpers te werken, kunnen wij onszelf opnieuw blijven uitvinden. Veel van onze prestaties zijn (helaas) eenmalig door de complexiteit of de zeer specifieke look and feel. Dat maakt Alphenberg denk ik tot een snoepwinkel voor ontwerpers. Er zijn op technisch vlak nauwelijks beperkingen en wij laten altijd heel graag zien dat iets te maken is.”

Sfeer in een uitdagende omgeving

“Als HIP Studio zijn wij vereerd dat Rob voor ons koos om het gehele concept te ontwerpen; Alphenberg werkt immers samen met tal van toppers in ons vakgebied. Samen met hem en de overige meewerkende partijen is het gelukt om een prachtige, sfeervolle en uitdagende omgeving te realiseren.”

Op een stijlvolle wijze laten we zien wat Alphenberg met leer kan maken en hoe het product op een mooie manier kan samensmelten met bijvoorbeeld natuursteen, brons en hout. Rob bruist ”“ net als wij ”“ van de ideeën, maar liet zich tijdens het proces leiden door onze creativiteit en ervaring. Samen bedachten we het concept en hielden hier ook aan vast. Het is niet zo dat heel veel mooie spullen in een ruimte per definitie voor een mooi totaalplaatje zorgen. Door goed en doordacht keuzes te maken, lukt dat wel”, geeft Wim Hoopman, samen met dochter Maxine eigenaar van HIP Studio, aan.

“De rijke en kleurrijke stoffen die we toepasten in de bar en de diverse stijlkamers zorgen voor extra spanning in het geheel. Wij zijn superblij met het eindresultaat. Het is een fantastische plek om te bezoeken en ”“ laten we dat niet vergeten ”“ om te werken.”

Voss Architecture en meneer Voss

Tussen Alphenberg Leather, Voss Architecture en meneer Voss ”“ het eigenwijze designlabel van het Eindhovense architectenbureau ”“ bestaat al enige jaren een innig samenwerkingsverband.

“Het is prettig sparren met Rob. We zitten allebei vol positieve energie en dagen elkaar constant uit om met nieuwe idee.n te komen”, legt Bert Voss uit.

De creatieve eigenaar van Voss Architecture en meneer Voss vervolgt: “In onze kantoorprojecten passen wij graag leren wanden van Alphenberg toe om zo warmte en sfeer toe te voegen aan werkplekken, want die hoeven echt niet saai en kil te zijn. Maar niet alleen een fraaie uitstraling van het kantoor zorgt voor een prettige werksfeer, ook een ergonomisch  en comfortabel bureau draagt daaraan bij.”

“Vandaar dat meneer Voss een elektrisch in hoogte verstelbaar en fraai vormgegeven bureau heeft ontworpen. De BEND is instelbaar tot een maximale hoogte van 1250 mm, ideaal als verschillende mensen gebruikmaken van hetzelfde bureau en fijn om gedurende de werkdag te kunnen vari.ren tussen zitten en staan. Zowel als thuiswerkplek als op kantoor. Door de prettige samenwerking met Alphenberg is het mogelijk om het bureau te verrijken met prachtig leer, waardoor de BEND nog meer een eyecatcher wordt.”

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief