Home » Het leven vieren in een luxe hotelsuite

Het leven vieren in een luxe hotelsuite

BAO-architecten

Door Stagiair

Uniek, luxe en comfortabel. Uitnodigend en stijlvol met een touch of glamour. Een oogstrelende setting om er het leven te vieren. Een fabelachtig interieur dat doet denken aan een luxe hotelsuite in het buitenland. Een heerlijk vakantiegevoel. Iedere dag weer.  

Op een riant perceel in een natuurrijk gebied ontwierp architect Dimitri Van Den Bossche, oprichter en mede-eigenaar van Bao-architecten, een uniek pand, waarin werken en wonen op perfecte wijze worden gecombineerd. De joviale vakman opent dan ook met liefde de deuren van het stijlvolle maatwerkobject. “Op de begane grond bevindt zich het kantoor van Bao-architecten en is een appartement voor mijn schoonouders ontworpen. Het exterieur van deze verdieping is bekleed met in Italië gekochte tegels, die ter plekke zijn gezaagd en waarmee we een mooi patroon op de gevel konden creëren. Dit motief zie je ook terug in de achterwand bij ons bed en op de binnendeuren op de eerste verdieping, waardoor eenheid in het geheel ontstaat”, aldus Dimitri, die ons meeneemt in de lift naar de genoemde eerste verdieping, waar hij, zijn vrouw en hun pasgeboren kindje resideren.  

Luxe keuken als kloppend hart  

Vanaf het moment dat Dimitri de deuren opent, waan je je in een luxe hotel. De entreeruimte heeft de kenmerken van een lobby; de gang waaraan de privévertrekken en zijn eigen kantoor zijn gelegen doet denken aan een gang in een exclusief verblijf in het buitenland. Eenmaal binnen in het leefgedeelte, word je als vanzelf naar de achterzijde van de unieke woning toegetrokken. Riante glaspartijen zorgen voor een heerlijk uitzicht over de tuin en de natuurrijke omgeving. Aldaar vinden we het figuurlijke hart van het huis: de maatwerkkeuken en de riante eettafel, eveneens op maat ontworpen. “Mijn vrouw is Nederlandse en bekend met – en fan van – de luxe stijl van bedrijven als bijvoorbeeld Culimaat High End Kitchens. Op een weekenddag zijn we naar hun showroom gereden om inspiratie op te doen. Vanaf het moment dat we binnenkwamen, waren we verliefd op hun werk. Nadien hebben we nog andere zaken bekeken, maar geen enkele zaak kwam qua uitstraling en gevoel in de buurt bij wat we bij Culimaat zagen en ervoeren. Wat de ontwerpen van Culimaat bijzonder maakt? Het hoge detailniveau, de luxe materialen en de vormgeving van hun keukens. En zeker ook de aanwezige passie en creativiteit”, aldus Dimitri. Content kijkt hij naar hun prachtige en rijk geoutilleerde keuken, waarin het marmer van het kookeiland perfect samensmelt met de strakke vloer en de donkere achterwand.  

Licht, zicht en ruimte  

Dimitri: “BAO-architecten is een gemotiveerd en complementair team van architecten met speciale aandacht voor de wensen van de opdrachtgever. Onze taak bestaat eruit om diens ideeën te verwerken en om te vormen tot een sterk concept van hedendaagse architectuur. Tijdens het ontwerpproces zoeken we expliciet naar logische ruimtes met een grote belevingswaarde, waarbij de eisen van de opdrachtgever zoveel mogelijk worden gerespecteerd. We proberen bij elke opdracht, van welke grootte dan ook, een antwoord te bieden in de vorm van een uniek en doordacht ontwerp. Hiervoor besteden we speciale aandacht aan enkele basisbegrippen zoals licht, zicht en ruimte. Bovendien proberen we ons te onderscheiden door extra belang te hechten aan materialisatie en detaillering. Het resultaat is een dynamische en degelijke architectuur die specifiek inspeelt op de noden van de klant en zijn omgeving.”

Via het bed naar het zwembad  

Het heerlijke hotelgevoel ervaren Dimitri en zijn vrouw ook zeker in hun privédomein, waarin slapen, kleden en baden tot in perfectie met elkaar verbonden zijn. Luxe materialen – het marmer in de badkamer is een ware eyecatcher – rijke stoffen en een hoogwaardige afwerking zorgen samen met het binnenvallende zonlicht voor een prettig decor. Maar de echte blikvanger van de woning vinden we op het dakterras dat aan de hoofdslaapkamer grenst. “Wat geeft nou een groter vakantiegevoel dan na het openen van de schuifdeuren in de slaapkamer ’s ochtends een duik te kunnen nemen in het zwembad op het dakterras?”, glimlacht de architect afsluitend met gepaste trots. 

Fotografie: Alexandre Verrier

De volgende partijen werkten mee aan dit project:

BAO-architecten | Anyway Doors | Culimaat High End Kitchens
 Gaggenau | Quooker

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief