Home » Het nieuwe thuis

Het nieuwe thuis

Stock Dutch Design

Door Nicole Zaaijer

Aan het hoofd van het in Overveen gelegen Stock Dutch Design staan oprichters Leonie Hendrikse en Jeroen Stock.

Samen met een creatief team van medewerkers creëren ze voor hun opdrachtgevers persoonlijke maatwerkinterieurs. Een nieuwe, huiselijke omgeving die echt voelt als hun eigen thuis. Een heerlijke plek waar ze het leven kunnen vieren met hun dierbaren en samen nieuwe herinneringen mogen schrijven. Om tot een perfect interieur te komen, kijkt Stock Dutch Design naar de levensstijl, de gezinssamenstelling en de woondromen en -wensen van de opdrachtgevers. Leonie: “Belangrijk is dat wij graag willen laten zien wie de bewoners zijn. Wat heeft hen gevormd? De symboliek van historische erfenissen is belangrijk om door te geven. Wij plaatsen deze erfenissen in een geheel moderne context. Het is onze drijfveer om familieverhalen en dierbare bezittingen te integreren in onze interieurs. Voor een deel ‘herschenken’ wij onze opdrachtgevers een stukje van henzelf. Wij tonen dat gezond Hollands pragmatisme samen kan gaan met high-end, betoverend wonen.”

Leonie: “Verder vinden wij het erg belangrijk dat de basis van onze designs toekomstbestendig is. Wij denken vooruit in onze ontwerpen. Als de basis goed en duurzaam is, kan de context daaromheen van tijd tot tijd worden vernieuwd en meegroeien met het gezin. Wij kijken immers niet alleen naar de huidige situatie van onze opdrachtgevers, maar denken ook aan later. De derde kernwaarde is dat wij als Stock Dutch Design gedurfde en funky kleuren en patronen op een elegante manier combineren. Iedere ruimte krijgt een eigen karakter en wordt betoverd door onze signatuur.”

Met recht mogen we Leonie een absolute powervrouw noemen. Op haar 46ste staat ze mede aan het roer van het goedlopende en steeds verder groeiende Stock Dutch Design, voedt ze met veel liefde hun drie tieners en twee honden op – uiteraard samen met Jeroen – én vindt de immer positieve Leonie ook nog eens tijd om samen met Froukje de Both een boek te schrijven dat in september verschijnt en door Gottmer Uitgevers Groep wordt uitgegeven. “Inhoudelijk mag ik er nog niets over zeggen, maar we kunnen al verklappen dat het een verrassend en inspirerend boek wordt. Hartstikke leuk om mee bezig te zijn, net als met de bijzondere projecten, die we dit jaar voor onze opdrachtgevers gaan realiseren!”

“Wát gaan jullie doen? Zijn jullie helemaal gek geworden?” Familie, vrienden en zaken­­-
relaties stelden bij het zien van de door Stock Dutch Design aangekochte oude en vervallen auto­garage allemaal dezelfde vragen. Want – zo was de overheersende gedachte – deze bouwval konden Jeroen en Leonie toch nooit transformeren tot een luxe, warme en
inspirerende studio, die aansluit bij het hoge niveau waarvoor het bedrijf staat? Maar
ondanks de goed bedoelde adviezen waagden de grondleggers van Stock Dutch Design de gok en gingen ze samen met hun team van creatieve vakmensen vol enthousiasme en doorzettingsvermogen aan de slag, om van het lelijke eendje een prachtige zwaan te maken. Leonie: “Onze jarenlange ervaring, onze creativiteit en ons vermogen om zelfs een vervallen pand te lezen en daarbij de mogelijkheden te zien, maken dat we het volste vertrouwen hadden dat hier iets prachtigs zou ontstaan. En dat is gelukt. Uiteraard met grote dank aan de toppartijen uit ons vaste netwerk, die ook hier echt fantastisch werk leverden.”

De gehele garage werd leeggehaald, waardoor een leeg canvas van 390 m² overbleef om inspirerende en bijzondere perfectie op te laten verrijzen. “We kozen voor een open indeling, waardoor deze bij binnenkomst in één oogopslag duidelijk is. Door glazen wanden en deuren toe te passen bij de verschillende kantoren, kun je desgewenst in alle rust werken, maar sta je toch in verbinding met de rest van het pand en voel je je onderdeel van het geheel. Het pand wordt zo als het ware onderdeel van ons team. In het pand is gezorgd voor een goede isolatie en lichtcirculatie en werken we met energiebesparende apparatuur, waardoor onze studio een gezonde, veilige en duurzame (werk)plek is.”

 

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief