Home » Het perfecte maatwerkinterieur

Het perfecte maatwerkinterieur

Stock Dutch Design

Door admin

Kleurrijke werken van Zhuang Hong Yi (links) en Bram Reijnders (rechts) dragen bij aan de sfeer in de ruimte

Creatief team

Aan het hoofd van het in Overveen gelegen Stock Dutch Design staan oprichters Leonie Hendrikse en Jeroen Stock. Samen met een creatief team van medewerkers creëren ze voor hun opdrachtgevers persoonlijke maatwerkinterieurs.

Een nieuwe, huiselijke omgeving die echt voelt als hun eigen thuis. Een heerlijke plek waar ze het leven kunnen vieren met hun dierbaren en samen nieuwe herinneringen mogen schrijven. Om tot een perfect interieur te komen, kijkt Stock Dutch Design naar de levensstijl, de gezinssamenstelling en de woondromen en -wensen van de opdrachtgevers.

Leonie: “Belangrijk is dat wij graag willen laten zien wie de bewoners zijn. Wat heeft hen gevormd? De symboliek van historische erfenissen is belangrijk om door te geven.”

“Wij plaatsen deze erfenissen in een geheel moderne context. Het is onze drijfveer om familieverhalen en dierbare bezittingen te integreren in onze interieurs. Voor een deel ”herschenken” wij onze opdrachtgevers een stukje van henzelf. Wij tonen dat gezond Hollands pragmatisme samen kan gaan met highend, betoverend wonen.

Leonie: De ontvangstruimte van ons nieuwe thuis. De comfortabele en oogstrelende banken zijn van het Deense designmerk Gubi, waarmee we een bijzondere samenwerking hebben. De muren worden uitgelicht door verlichting van Modular. In combinatie met het funky behang oogt de ruimte gewaagd en luchtig. In het kantoor zien we een kunstwerk van kunstenaar Conbulius.

Vooruitdenkend vermogen

Leonie: “Verder vinden wij het erg belangrijk dat de basis van onze designs toekomstbestendig is. Wij denken vooruit in onze ontwerpen. Als de basis goed en duurzaam is, kan de context daaromheen van tijd tot tijd worden vernieuwd en meegroeien met het gezin.”

“Wij kijken immers niet alleen naar de huidige situatie van onze opdrachtgevers, maar denken ook aan later. De derde kernwaarde is dat wij als Stock Dutch Design gedurfde en funky kleuren en patronen op een elegante manier combineren. Iedere ruimte krijgt een eigen karakter en wordt betoverd door onze signatuur.”

Met recht mogen we Leonie een absolute powervrouw noemen!

Op haar 46ste staat ze mede aan het roer van het goedlopende en steeds verder groeiende Stock Dutch Design, voedt ze met veel liefde hun drie tieners en twee honden op uiteraard samen met Jeroen, die vindt de immer positieve Leonie ook nog eens tijd om samen met Froukje de Both een boek te schrijven dat in september verschijnt en door Gottmer Uitgevers Groep wordt uitgegeven.

Inhoudelijk mag ik er nog niets over zeggen, maar we kunnen al verklappen dat het een verrassend en inspirerend boek wordt. Hartstikke leuk om mee bezig te zijn, net als met de bijzondere projecten, die we dit jaar voor onze opdrachtgevers gaan realiseren!

De grote leefkeuken vormt het hart van ons kantoor: in de gemeenschappelijke ruimte kunnen we vergaderen, kunnen we rustig werken of genieten we samen van een fijne lunch. Het plafond heeft dezelfde kleur als de wanden, waardoor een warme en aangename sfeer ontstaat. De lichtrail van Modular licht de planken uit en de sfeerverlichting boven de tafel zorgt voor geborgenheid. De kunst op de linkerfoto is van fotografe Marie Cecile Thijs. De kunst op de rechterfoto is van Marc Lagrange by Smith Davidson Gallery.

Ervaring, creativiteit en vermogen

“Wat gaan jullie doen? Zijn jullie helemaal gek geworden? Familie, vrienden en zakenrelaties stelden bij het zien van de door Stock Dutch Design aangekochte oude en vervallen autogarage allemaal dezelfde vragen. Want zo was de overheersende gedachte deze bouwval konden Jeroen en Leonie toch nooit transformeren tot een luxe, warme en inspirerende studio, die aansluit bij het hoge niveau waarvoor het bedrijf staat?

Maar ondanks de goed bedoelde adviezen waagden de grondleggers van Stock Dutch Design de gok en gingen ze samen met hun team van creatieve vakmensen van enthousiasme en doorzettingsvermogen aan de slag, om van het lelijke eendje een prachtige zwaan te maken.

Leonie: “Onze jarenlange ervaring, onze creativiteit en ons vermogen om zelfs een vervallen pand te lezen en daarbij de mogelijkheden te zien, maken dat we het volste vertrouwen hadden dat hier iets prachtigs zou ontstaan. En dat is gelukt. Uiteraard met grote dank aan de toppartijen uit ons vaste netwerk, die ok hier echt fantastisch werk leverden.”

“Het fraaie werkblad is speciaal voor ons gemaakt door Jan Reek Natuursteen. Het maatwerk is gerealiseerd door Boreas. Een feest voor het oog en een prachtig resultaat van creatief vakwerk.”

Gezonde, veilige en duurzame (werk)plek

De gehele garage werd leeggehaald, waardoor een leeg canvas van 390 m2. Overbleef om inspirerende en bijzondere perfectie op te laten verrijzen.

We kozen voor een open indeling, waardoor deze bij binnenkomst in één oogopslag duidelijk is. Door glazen wanden en deuren toe te passen bij de verschillende kantoren, kun je desgewenst in alle rust werken, maar sta je toch in verbinding met de rest van het pand en voel je je onderdeel van het geheel. Het pand wordt zoals het ware onderdeel van ons team.”

“In het pand is gezorgd voor een goede isolatie en lichtcirculatie en werken we met energiebesparende apparatuur, waardoor onze studio een gezonde, veilige en duurzame (werk)plek is.

“De wc”s zijn voorzien van verschillende marmersoorten, zodat we diverse mogelijkheden aan onze klanten kunnen tonen. De ruimte ademt de sfeer van een luxe hotel. Het plafond, de muren en de plinten zijn geschilderd met een diep groene kleur van Farrow & Ball. De spannende foto is van Marc Lagrange by Smith Davidson Gallery.”

Het kunstwerk van Bram Reijnders voorziet de entree van extra cachet. De stijlvolle maatwerkdeur is gerealiseerd door GewoonGers

Een ideale plek

Bij de entree vormt de nieuwe pui qua uitstraling een knipoog naar de gedateerde pui uit het vorige leven van het pand. De lichtovergoten ontvangstruimte is de ideale plek om in een relaxte sfeer kennis te maken met het team van Stock Dutch Design en om de studio in je op te nemen. Vervolgens loop je als bezoeker tussen de kantoren richting het hart van de studio: de grote leefkeuken.

“Hier lunchen we samen, vieren we op gezette tijden het leven, werken we en laten we onze klanten zien waartoe wij met onze (keuken)ontwerpen in staat zijn”, aldus Leonie.

“Nog verder naar achteren vind je onze stalenkamers. In deze ruimtes tonen we onze klanten stoffen, behangsoorten, tegels, vloeren, kranen en plaatmateriaal. Voor ons als ontwerpstudio twee zeer belangrijke plekken. This is where the magic happens! Op grote tafels stallen we hier per woonruimte de keuzes van de klant uit, zodat die een beter beeld krijgt van de uitstraling van het totaalplaatje.”

Stijlvol ingerichte zitkamer

Helemaal aan de achterzijde van het tot een Stock Dutch Design-wereld getransformeerde pand vinden we nog een uiterst stijlvol ingerichte zitkamer, alwaar het heerlijk toeven is met klanten.

Leonie: “Het is pure luxe om zoveel ruimte te hebben en zoveel toepassingen van kleuren en materiaalgebruik en maatwerk-mogelijkheden aan onze bezoekers te kunnen laten zien.”

Het is voor ons als team een heerlijke plek om te werken en van alle bezoekers krijgen we alleen maar positieve en lieve reacties. Het was een flinke klus om dit bereiken, maar nu het af is, kunnen we wel stellen dat het alle inspanningen en investeringen waard was.”

“Een stijlvol doorkijkje richting de voorzijde van het pand.”

Fotografie: Alexandre Verrier – Peter Baas kleding: Orangebag

Dit project is gerealiseerd door Stock Dutch Design

Met dank aan de volgende belanghebbende partijen:

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief