Home » Het summum van luxe en stijlvol wonen

Het summum van luxe en stijlvol wonen

VELOR architecten

Door Stagiair

De bewoners van de prachtig gerenoveerde villa genieten optimaal van hun nieuwe droomhuis, dat uitblinkt in schoonheid, luxe en gebruiksgemak. Het hoge detail- en afwerkingsniveau, de connectie tussen de verschillende leefruimtes, de relatie met de tuin en het onderscheidende maatwerkinterieur vormen samen een levensverrijkend geheel. Een oogstrelend totaalplaatje in België 

Het jonge, gepassioneerde en ambitieuze VELOR architecten tekende voor het totaalontwerp van de renovatie. Eigenaren Lauranne Claes en Evelyn Staessens hebben het doel om een hedendaagse leefomgeving voor hun opdrachtgevers te ontwerpen. Middels een functionele vormgeving en warme inrichting creëren ze een perfecte balans tussen licht, ruimte en ultiem comfort. “Voor VELOR is architectuur een vormentaal. De kwaliteit van onze architectuur zit dan ook in het vormgeven van de grote krachtlijnen tot de kleinste details. Op deze manier streven wij voor elke bewoner naar een specifieke en persoonlijke ervaring”, aldus Lauranne. “Met onze ‘to the point’aanpak focussen wij ons op een leesbare vormgeving met een sterke nadruk op kwaliteit, zowel op bouwkundig, functioneel, creatief als esthetisch vlak.” Een bijzonder detail bij deze opdracht is dat de opdrachtgevers de moeder en de stiefvader van Lauranne zijn.  

Kunstwerk 

Aan de voorzijde van de luxe woning ontwaren we bij aankomst al direct een grote eyecatcher: de metershoge voordeur is voorzien van kathedraalglas en vormt een waar kunstwerk in de gevel. Dankzij het vele glas in het maatwerkobject verlichten zonnestralen op prachtige wijze het interieur. De gevelstenen van de woning zijn gekaleid, het toegepaste hout voegt warmte toe en het nieuwe dak geeft de villa extra allure. Zeker aan de achterzijde kent de woning na de renovatie een zeer open karakter, waardoor de bewoners een grote connectie met de tuin en het nieuwe zwembad hebben. De vele raampartijen zijn voorzien van aluminium kozijnen.  

Connectie binnen en buiten  

Aan de binnenzijde smelten hoogwaardig maatwerk, een sereen kleurenpalet en natuurlijke materialen samen tot een heerlijk sfeerbeeld, waarbij de verbinding tussen de leefruimtes op de begane grond voor een prettige flow zorgen. Als sfeerverhogende basis van dit prachtige decor paste VELOR architecten vloeren van bamboehout en flagstones toe. Doordat de stijlvolle tegels ook op het royale terras en rondom het zwembad zijn gebruikt, wordt de connectie tussen binnen en buiten nog eens extra versterkt. Het figuurlijke hart van de woning is de uitnodigende maatwerkkeuken, die is voorzien van een royaal kookeiland en een sfeervol bargedeelte. Door te variëren met de hoogte en de afwerking van de verschillende handgrepen van de kasten krijgt het fraaie totaalbeeld een speels karakter.  

Prettige eenheid  

Een verdieping hoger ontwierpen Lauranne en Evelyn onder meer de slaap- en badkamer en de dressing van de opdrachtgevers, die samen een prachtig geheel vormen waarin sereniteit, comfort en rust een perfect huwelijk aangaan. Doordat op de eerste verdieping diverse materialen zijn toegepast die we ook op de begane grond zagen, ontstaat een prettige eenheid in de woning. Iets waar uiteraard ook de prachtige inrichting en het hoge kwaliteitsniveau voor zorgen.   

Fotografie: Nicolas Da Silva Lucas

De volgende partijen werkten mee aan dit project:

VELOR architecten | Engels ramen en deuren Kapellen | STONE

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief