Het ultieme familiehuis

Realiseert prachtig gelegen woondroom

In een prachtig gelegen buitengebied transformeerde OOKarchitecten een oude boerderij met diverse opstallen tot een oogstrelend totaalplaatje, waar historie, hedendaagse luxe, comfort , rust en schoonheid op een fraaie wijze samensmelten.

Aan de opdracht om een familiehuis te creëren waar de opdrachtgevers niet alleen zelf prettig wonen, maar waar ook de uitgevlogen gezinsleden en hun kroost graag verblijven, werd ruimschoots voldaan.

Een belangrijk onderdeel van het woongenot is de aan de achterzijde van de woning gerealiseerde familiehof. Met de lange tafels als het kloppende hart en onder meer de jacuzzi en de sauna als veelgebruikte luxe items.

Sfeervolle familieboerderij

Bijzonder aan het exterieur van de familieboerderij is het contrast tussen het witte stucwerk van het voorhuis en het sfeervolle metselwerk aan de achterzijde van het pand dat in een eerder leven dienstdeed als stal.

De gerestaureerde kozijnen en de houten luiken leggen eveneens een link met het rijke verleden van de woning. De hoge voordeur geeft de entree een statig karakter en zorgt voor een grote lichtinval in het hart van de woning. Iets waar ook de gerealiseerde dakkapellen voor zorgen.

De rieten kap maakt het fraaie aanzicht van de woning compleet. Via de grote raampartijen in de achtergevel van de woning kijken de bewoners vanuit de riante en sfeervolle leefkeuken uit op de omgeving én de reeds genoemde familiehof.

Centrale genietplek

“Door de bestaande typologische kenmerken van een boerenerf te versterken en te implementeren in het ontwerp, is in nauwe samenwerking met Heart for Gardens een besloten familiehof gecreëerd. De stallen, de garage en de van alle gemakken voorziene kapschuur – denk bijvoorbeeld aan een beschut gelegen loungehoek, een sauna, een jacuzzi en een buitenkeuken – zijn bekleed met diepzwart houten delen.

Een leuk detail vormen de eikenbomen die door het dak van de kapschuur groeien”, aldus Robin van Rossum, architect en mede-eigenaar van OOKarchitecten.

“Ons idee bij de familiehof was om een centrale plek te realiseren, waar de bewoners samen met familie en vrienden in alle rust kunnen genieten. Voor ons als bureau is het dan prachtig om te horen, dat het in de realiteit ook zo werkt en ze er samen al gezellige middagen en avonden beleefden.”

Passie en creativiteit

De woning is voorzien is van allerlei apparatuur en faciliteiten die passen bij comfortabel en hedendaags wonen.

Zo vinden we onder meer een lift en een van alle gemakken voorziene keuken terug in het huis. Tijdens de grondige renovatie hield OOKarchitecten echter ook oog voor de historie aan de binnenzijde van het pand.

Zo werden onder meer oude, ambachtelijke elementen als de houten balken aan het plafond in ere hersteld, wat aansluit bij de warme, huiselijke en sfeervolle inrichting van de woning. Het prachtige eindresultaat is het logische gevolg van de samenwerking tussen gepassioneerde en creatieve specialisten en betrokken opdrachtgevers.

Robin van Rossum afsluitend: “Het gehele ensemble klopt. Van het toegangshek tot het meubelmaatwerk en de tuin. In elk aspect zie je de finesse terug van vakmensen.”

Fotografie | Maarten Noordijk 

Met dank aan de belanghebbende partijen: 

OOKarchitecten | Heart for Gardens

DJS Hekwerken B.V. | Robin Gelderblom Interiors

Haklander Interieur | Ambiance Premium Wellness