Het voorjaar in met een lentetaart

Bak op EXCELLENTE wijze

Een gerecht met hoofdingrediënten, zoals groene asperges kwarteleieren én knapperig bladerdeeg.

Vindt u ook dat er niets boven écht knapperig bladerdeeg gaat? Het plak vers gekoeld bladerdeeg rolt u met bakpapier om tot een heerlijk gerecht.
Maak er een luchtige frisse lente-taart van, zeer geschikt voor een lichte lunch of zondag-brunch.

Dit betreft een vegetarisch gerecht. 

ingrediënten

  • ½ bospeen
  • 500 g groene asperges
  • 100 g doperwten vers of diepvries
  • 8 kwarteleitjes
  • 1 biocitroen
  • 15 g verse kruiden als platte peterselie, basilicum en munt
  • 270 Tante Fanny vers bladerdeeg rol Tante Fanny vers
  • 200 g roomkaas naturel verse
  • 125 ml crème fraîche
  • 1 teen knoflook geperst

Handleiding

Verwarm de oven voor tot 220 ºC.

Schrap de bospeen; laat aan elke peen een stukje groen loof zitten.
Snijd het houtachtige uiteinde van de asperges.
Halveer de asperges en de bospeen in de lengte en kook ze 3 minuten in water met zout.

Voeg na 3 minuten de doperwten toe. Kook de kwarteleitjes in 4 minuten hard.

Boen de citroen schoon.
Rasp de gele schil van de citroen.
Hak de helft van de kruiden fijn.
Meng de fijngehakte kruiden met de citroenrasp en de knoflook met de roomkaas en de crème fraîche.
Voeg zout en peper naar smaak toe.
Pel de eitjes en halveer ze.

Giet de groenten af en laat ze goed uitlekken.

Rol het bladerdeeg met het bakpapier uit op een bakplaat.
Bestrijk het deeg met de kruidencrème; houd een rand van 2 cm vrij.
Vouw de rand terug tot de kruidencrème.
Leg de bospeen en de asperges naast elkaar met de erwten ertussen op de crème.
Laat het loof van de wortel over de deegrand steken en wissel de kant af.
Strooi er zout en peper naar smaak over.

Bak de taart in de oven in 20-25 min. goudbruin en gaar.

Leg de taart op een schaal en strooi er de rest van de kruiden over.
Leg de kwarteleitjes tussen de kruiden en serveer de taart (lauw)warm of op kamertemperatuur.

Wij zijn benieuwd naar het resultaat

Stuur een foto van uw gerecht naar het EXCELLENT-Team | info@excellentmagazine.nl 

Dan zetten wij u en uw gerecht in het zonnetje op onze Sociale Media!

Met dank aan | delicious recepten