High-end restaurant

Vol enthousiasme

Al sinds het jaar 1900 genieten gasten in het Zeeuwse etablissement de Tol van gastvrijheid, spijs en drank. De als herberg gestarte zaak groeide in de vorige eeuw uit tot een goedlopend restaurant, waar thans Michel en Kelly aan het roer van het in Eede gelegen familiebedrijf – ze vormen de vierde generatie – staan.

Het echtpaar vroeg Hans Kuijten om na een bezoek aan het restaurant na te denken over een restyling van het interieur. Enthousiast over zijn plannen en ideeën laten ze het plan om de zaak alleen nieuwe look-and-feel te geven al snel los.

“We zijn rigoureus te werk gegaan en de complete zaak is op de schop gegaan”

Multifunctioneel maatwerk

“Een van de eyecatchers is voor mij de stalen wand met glas rond de keuken, waarin een fraaie wijnkast is verwerkt. Het functionele maatwerkmeubel maakt dat je wel zicht hebt op de keukenbrigade, maar de geluiden niet hoort. Ook bijzonder is de riante kastenwand die van voor naar achter door het restaurant loopt.”

“Op maat gemaakt en tevens weer multifunctioneel, want de kasten in de wand bieden niet alleen plaats aan zaken als borden en glazen, maar we verwerkten er ook de garderobe in. Met de aangebouwde serre is de oppervlakte van het restaurant vergroot en creëerden we een charmante ruimte in het restaurant.”

Historische allure

“Ze hadden absoluut een eigen mening, maar gaven mij carte blanche om tot een nieuw interieur te komen. ‘Wij hebben verstand van koken, jij van ontwerpen. Ons eten is van een goede kwaliteit, daar moet het interieur qua meubels en accessoires op aansluiten’, gaven ze aan”, aldus Hans Kuijten, die kiest voor donkere en natuurlijke materialen en met accessoires kleur toevoegt aan het totaalplaatje.

De samen met ORBIT© LIGHT STUDIO gekozen verlichting draagt bij aan de heerlijke sfeer in het historische restaurant.

Passend en sfeervol lichtplan

Realisatie dankzij ORBIT© LIGHT STUDIO Oisterwijk … 

ORBIT© LIGHT STUDIO Oisterwijk ontwierp en realiseerde een lichtplan opmaat in het grondig gerenoveerde restaurant. “Het totaalplaatje klopt”, kijkt lichtspecialist Rob Tummers meer dan tevreden naar het indrukwekkende eindresultaat.

“Door af te wisselen met in- en opbouwspots accentueren we het plafond, en de diverse hanglampen zorgen voor nog meer sfeer en beleving in het restaurant.”

“Nadat Hans Kuijten ons benaderde om ook hier samen te werken, ben ik naar Eede vertrokken om kennis te maken met de opdrachtgevers. Vanaf het eerste moment was er een klik en voelden wij elkaars vertrouwen. Dat resulteerde uiteindelijk in een soepel traject en een prachtig eindresultaat”, aldus Rob Tummers van ORBIT˝ LIGHT STUDIO Oisterwijk, het bedrijf dat onderdeel is van de wereldwijd opererende fabrikant van high-end verlichting ORBIT.

“Vlak voor de heropening was ik ter plaatse om alle armaturen perfect af te stellen. Op datzelfde moment leidde de opdrachtgever enkele familieleden en vrienden rond in het compleet vernieuwde restaurant. De emoties op zijn gezicht waren prachtig om te zien en geeft ons als bedrijf een enorme genoegdoening.”

Fotografie | Peter Baas

Met dank aan Hans Kuijten ORBIT© LIGHT STUDIO

Klik hier om u te verdiepen in de dynamische wereld van Hans Kuijten.

Locatie | De Tol te Eede