High-end totaalproject

Voor de grondige renovatie van hun bestaande villa klopten de opdrachtgevers aan bij project 3D designers & bouwmanagement, het in Berlicum gelegen bedrijf dat in een stadium tot grote tevredenheid een bepalende rol speelde tijdens de nieuw- en verbouw van een kantoorpand van het echtpaar.

Dat project 3D Designers & bouwmanagement zowel het 3D ontwerp als de visualisatie van het ontwerp in virtual reality en het technische ontwerp uitvoert, werd door de opdrachtgevers als bijzonder prettig ervaren. Culimaat high-en kitchens tekende voor de prachtige keuken en realiseerde onder meer de inloopkasten, het meubilair in het kantoor van de vrouw des huizes en de Corian spoelbakken in de badkamer.

Lichte karaktereigenschappen

Aan Wout Aarninkhof, van 3D Designers & Bouwmanagement, gaven de opdrachtgevers aan dat ze niet wilden verhuizen en tot in de lengte van dagen in hun huidige huis wilden blijven wonen.

Wel wenselijk was een grondige renovatie waarbij zowel rekening werd gehouden met hun woondromen – zoals bijvoorbeeld een licht karakter van het totaalbeeld en herkenbare zichtlijnen – alsook dat een langetermijnvisie in het plan werd opgenomen én dat het project voor de bruiloft van de dochter van het echtpaar was afgerond.

Virtual Reality

“Wij maakten een compleet fotorealistisch 3D ontwerp in Virtual Reality met aandacht voor de uitstraling, zicht- en looplijnen, de toetreding van het daglicht en de invulling van de ruimten, zodat alles ook functioneel klopt”, aldus Wout Aarninkhof, die aanstipt dat Virtual Reality het mogelijk maakte dat de bewoners al ver voor de uiteindelijke realisatie door hun nieuwe woning konden lopen.

Hij vervolgt: “Tijdens het ontwerpproces keken we steeds goed naar de constructie van de woning, zodat we voor de realisatie van de nieuwe inrichting en indeling minimale constructieve aanpassingen hoefden te verrichten. Dat is een grote kracht van ons bedrijf, waar esthetisch ontwerp, visualisatie en technisch ontwerp en advies en bouwbegeleiding onder een dak plaatsvinden. Van idee tot de ingebruikname van de woning of het bedrijfspand heeft de opdrachtgever maar één aanspreekpunt. Als Projet 3D Designers & Bouwmanagement kunnen wij totaalprojecten realiseren.”

Meer dan prachtkeukens

Eyecatcher in de fraaie woning is de vrijstaande en grotendeels in marmer uitgevoerde U-keuken, onder meer voorzien van een liftsysteem en royale opbergkasten. High-end keukenspecialist Culimaat creëerde niet alleen deze prachtige maatwerkkeuken, maar tekende tevens voor een groot deel van het meubelmaatwerk.

“Het spreekt ons aan dat Culimaat zowel de keuken als de vaste inrichting van een woning kan verzorgen. Voor de onderlinge afstemming en het bouwproces heeft dat grote voordelen”, aldus Wout Aarninkhof, die met gepaste trots kijkt naar het prachtige en hoogwaardige eindresultaat. En de deadline? Die werd gehaald, waardoor de familie een zorgeloze en feestelijke bruiloft kon vieren.

Fotografie | Peter Baas

Deze realisatie dankzij de volgende belanghebbende partijen:

Culimaat – High End Kitchens & Projet | 3D Designers & Bouwmanagement