Home » High tech kunstwerk dankzij verlichting

High tech kunstwerk dankzij verlichting

Door admin

Mediterraan meestwerk

Typerend voor deze meer dan riante villa, op een toplocatie in Spanje, is de uitzonderlijk strak vormgegeven architectuur. Het panoramische uitzicht over de wijde omgeving, de bergen en landerijen reflecteer in het design van het in- en exterieur.

Licht als uitgangspunt

Licht en ruimte waren de uitgangspunten voor het ontwerp en met veel aandacht voor details is deze woondroom tot in perfectie uitgewerkt.

De zeer strakke vormgeving van de villa wordt verzacht door de pure, natuurlijke materialen die zijn toegepast bij de styling. Eric Kuster ontwierp de hanglamp “Oak” boven de eettafel: een echte boomtak waaraan strakke witte kapjes hangen en waarop led-spots zijn aangebracht. Puur vakwerk uit onze eigen fabriek in Almere.

Ledlicht geeft sfeer

Warme terracotta aardetinten zorgen voor een rustgevende sfeer en grote items in organische vormen figureren als stille vertegenwoordigers van de natuur in een setting van strakke lijnen, mooi uitgelicht door inbouwspots in de plafonds. Zowel in als rondom de villa is veel gebruikgemaakt van ledverlichting.

Led laat zich perfect dimmen en is door middel van een geavanceerd lichtregelsysteem op elk moment van de dag zo in te stellen dat het in hoge mate bijdraagt aan de sfeer.

Subtiele contrasten

De vele ruimtes lopen vloeiend in elkaar over en vormen een harmonieus geheel dankzij een mooi op elkaar afgestemd kleur- en materiaalgebruik.

De bronzen wandafwerking van de schouwen maakt deze tot echte blik- vangers in het overwegend witte interieur. Een soortgelijk contrast vormen ook de Red Copper-hanglampen in de master bedroom. Subtiel en smaakvol.

Chique en warm kleurenpalet

Eenheid is het sleutelwoord en ook het kleurenpalet in de badkamer is een afspiegeling van de natuur. De opstelling van het bad en de verfijnde materialen geven deze ruimte de uitstraling van een wellness. Ook hier de warme gloed van ledlicht. Mooi weggewerkt in het verlaagde plafond geeft dit extra allure aan de badkamer.

Eén met de natuur

Het “back to basic”-interieur loopt vloeiend over naar de terrassen en de tuin. Lichte tinten, natuursteen en hout versterken de binding met de natuur en laten de tuin aansluiten bij het omringende landschap.

In de mediterrane landen is het gebruikelijk buiten te koken. De villa is daarom voorzien van een overdekte patio met een luxueuze en zeer complete buitenkeuken. In het lichtplan was dan ook een grote rol weggelegd voor de buitenverlichting.

Innovatief maatwerk

De villa onderscheidt zich door kwaliteit in design en technische innovaties. Alles in deze villa is met maatwerk tot stand gekomen.

Het goed doordachte interieurdesign valt op door de bijzondere wandafwerkingen en unieke ontwerpen, maar voorziet ook in optimale geluidsinstallaties binnen en buiten, geavanceerde domotica en een ingenieus lichtregelsysteem.

De goede samenwerking tussen de architect en de interieurspecialisten heeft geresulteerd in een spectaculaire woonbeleving.

Serene rust

Wanneer de avond valt en de verlichting aangaat, wordt duidelijk hoe het lichtplan de architectuur versterkt en optimaal tot zijn recht laat komen. Het landgoed komt tot leven en ademt een sprookjesachtige sfeer.

Ledlijnen omarmen de contouren van de villa, bomen en struiken zijn extra uitgelicht en vormen vertrouwde bakens in de nacht. De patio oogt intiem en nodigt uit tot lang natafelen op zwoele zomeravonden. Het is puur genieten van de serene rust in deze magisch mooie ambiance.

Fotografie: Woning Media Nederland

In samenwerking met Spik Consulting & Design 

Met dank aan onze high-end verlichtingsspecialist: Maretti Lighting 

Klik hier om de vele referentieprojecten van Maretti Lighting te aanschouwen.

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief