Home » Hoe kies je voor het beste verhuisbedrijf?

Hoe kies je voor het beste verhuisbedrijf?

Door Veerle van Heertum

Dat een verhuizing veel werk met zich meebrengt is geen geheim. Bovenop de zaken die je moet regelen zoals contracten regelen en abonnementen afsluiten moet je ook nog inpakken en de huisraad naar de nieuwe locatie brengen. Met name ‘veelverhuizers’ geven aan dat de beste investering een goede verhuizer is die je veel werk uit handen kan nemen. Maar welk bedrijf moet je kiezen? Als je op zoek bent naar een verhuisbedrijf in Huizen of omgeving, dan vind je met deze tips snel de beste dienstverlener bij jou in de buurt.

Informatie

Het is heel eenvoudig om mogelijke klanten te informeren via een website. Toch loopt het hier al regelmatig mis. Slechte pagina’s met weinig informatie of vol fouten, dat roept al direct twijfels op. Een aanbieder die duidelijk en doelgericht informatie geeft is een bedrijf dat vanuit het perspectief van de klant denkt. Eerste indrukken zeggen niet alles, toch is je onderbuikgevoel van belang bij het maken van een keuze.

Communicatie

Met algemene informatie kom je verder maar je zult graag weten hoe een verhuizer in jouw specifiek geval kan helpen. Kun je bellen, mailen of een contactformulier invullen? Krijg je duidelijk antwoord op je vragen of word je direct afgewimpeld? Het gaat om bezittingen die financieel en emotioneel veel waarde kunnen vertegenwoordigen. Dan wil je natuurlijk met een verhuizer in zee gaan die niet alleen antwoorden geeft op je vragen maar ook naar je luistert.

Dienstverlening

Hier kunnen de afwegingen uiteen lopen. In de eerste plaats moet het verhuisbedrijf bekend zijn met de gemeente en omgeving. Een appartement in het midden van Amsterdam is anders dan een villa in Huizen. Sommige bedrijven zijn heel veelzijdig terwijl andere aanbieders zich juist hebben gespecialiseerd. Denk ook aan opties zoals een verhuislift om goederen op hogere etages te verplaatsen of zakelijke verhuizingen. Niet iedere klant zal op basis van de dienstverlening voor dezelfde aanbieder kiezen.

Professionaliteit

Een verhuizer hoeft geen diploma te overleggen, ervaring is belangrijker. Als je de Student Verhuis Service in Amsterdam inschakelt kun je dan rekenen op een goede kwaliteit? Wat weet een jonge student eigenlijk van verhuizen? Het is goed om te beseffen dat het niet zozeer gaat om de leeftijd maar vooral inzicht, teamwork en professionele aansturing. Zo vinden veel mensen het prettiger om met enthousiaste en serieuze studenten te werken dan met werklieden die eigenlijk een ander beroep hebben zonder binding met de klus. Beheersing van de Nederlandse taal is voor veel klanten ook zeker een pluspunt.

Prijs

Is goedkoop duurkoop? Soms wel, maar een dure verhuizer is niet noodzakelijk beter dan een goedkope verhuizer. Dan zijn er nog de verborgen kosten. Als je een verhuisbedrijf in Huizen wilt inschakelen dan wordt een goedkope verhuizer die een kilometer tarief hanteert alsnog erg kostbaar. Standaard tarieven helpen je niet echt een keuze te maken, informeer liever naar een offerte op maat zodat je echt weet wat de kosten zijn. Als je vooraf een budget in gedachten hebt dan kun je dit ook zeker aangeven. Een goede verhuizer kan zo maximale service leveren voor het budget.

Zoek informatie op en laat je informeren, zo vind je snel de beste verhuizer in jouw regio.

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief