Home » Houden van hout

Houden van hout

Door admin

Haal de natuur in huis

Hout is één van de meest toegepaste materialen in het interieur. De natuurlijke uitstraling, de variatie in nerfstructuren en het warme kleurenpalet ademen sfeer.

In een hectische wereld waarin we geacht worden continu online te zijn, biedt de natuur rust. Het is dé plek om de “verbinding” even te verbreken. In menig interieur is het daarom de wens om natuurlijke materialen toe te passen.

Buiten naar binnen halen, is een tendens die al lange tijd centraal staat in interieur en meubelontwerpen. We voelen ons prettig in een ruimte waar de verbinding met de natuur voelbaar is.

Hout voor natuurlijk interieurontwerp

De kleuren, structuren en dessins uit de natuur inspireren voor design in de breedste zin des woord. Groen is een belangrijke trendkleur, de populariteit van bladmotieven en animal prints is enorm en grote groepen planten zorgen in ieder leefomgeving voor een gezond binnenklimaat.

Hout is een van de meest toegepaste materialen. De grote diversiteit: van blond eiken tot levendig essen, van warm noten tot klassiek sequoia, van uitgesproken zebrano tot speels vurenhout maakt dat dit materiaal toe te passen is in de meest uiteenlopende designstromingen en sferen.

Maatwerk met decoratief plaatmateriaal

Helaas is het niet altijd mogelijk om echt hout toe te passen in een maatwerkinterieur. Dan is decoratief plaatmateriaal een goed alternatief. De grote diversiteit in houtsoorten is door het Italiaanse merk Cleaf vertaalt in een collectie decoratief plaatmateriaal.

De decors en voelbare structuren zijn bijzonder natuurgetrouw. U ziet, voelt en beleeft de natuurlijke uitstraling van écht hout en creëert daarmee interieurs en meubel met een hoge designwaarde.

Favoriete houtstructuur

De collectie decoratief plaatmateriaal van Cleaf leent zich bij uitstek voor maatwerk keukens, dressoirs, tafelbladen, walk-in-closet, openhaardombouw of badkamermeubel. Maar ook voor de afwerking van wanden en deuren.

Laat u inspireren door de verschillende houtstructuren en kies uw favoriet door hier te klikken!

Meer weten over onze professional DecoLegno? Klik hier

Fotocredits

  1. Wandmeubel collectie Millenium van DecoLegno
  2. Keuken collectie Sherwood van DecoLegno
  3. Dressoir collectie Yosemite van DecoLegno
  4. Badkamermeubel collectie Sherwood van DecoLegno
  5. Wandkast collectie Sable van DecoLegno
close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief