Houtconstructies in poolhouse

Poolhouse in ‘s Gravenwezel

Dit project in ‘s Gravenwezel behoort tot de grootste en meest unieke uitdagingen die Heritage Buildings ooit heeft gerealiseerd. De realisatie omvat veel meer dan uitsluitend een poolhouse.

Het geheel bestaat uit drie volwaardige eikenhouten tuinconstructies die naadloos op elkaar aansluiten en met elkaar in verbinding staan. Elk volume heeft aangepaste specifieke functies. Samen met het zwembad en de zwemvijver – deze liggen in elkaars verlengde – vormt het poolhouse een groot kruis.

Scharnierfunctie

Dé blikvanger van dit reusachtige poolhouse is het centrale zitgedeelte. Het overdekte terras vormt letterlijk de scharnierfunctie tussen het zwemgebeuren en de overige twee gesloten gebouwen. Elk element van de eikenhouten constructies en de tuin zijn volledig doordacht. Het ontwerp van dit project kreeg dan ook vorm doorheen de intensieve samenwerking tussen de tuinarchitect en Heritage Buildings.

Zijgebouwen met geantikeerde dakpannen

Het middengedeelte wordt geflankeerd door twee fraaie gesloten eikenhouten tuingebouwen, elk uitgerust met geantikeerde dakpannen voor de authentieke uitstraling. De buitenbeplanking van deze zijgebouwen is in een fraaie zwarte kleur afgewerkt. Dit benadrukt de drie verschillende volumes.

Unieke feestruimte

Het linkse gebouw – voorzien van grote stalen schuiframen – leent zich als feestruimte. Zowel in de winter – met gesloten ramen – als in de zomer vormt dit de ideale ruimte om familie en vrienden te ontvangen.

De binnenruimte is uitgerust en afgewerkt met alle bar- en feestfaciliteiten, waar menig restaurant jaloers op moet zijn. Ook vanuit het zitgedeelte is er een rechtstreekse toegang tot deze feestruimte. De grote ramen bestaan uit zwarte stalen profielen, wat het geheel een uiterst verfijnde uitstraling geeft.

Wellnesscenter voor zomer en winter

Aan de overzijde van het zitgedeelte is een gebouw met wellnessfaciliteiten gecreëerd en ingericht. Tussen de zwem- en rustpartijen door biedt dit eikenhouten bijgebouw alle faciliteiten om heerlijk tot rust te komen.

Sauna en jaccuzzi kunnen heerlijk met elkaar afgewisseld worden, zodat de wellnessruimte ook in de winter gebruikt kan worden.

Ontdek de mogelijkheden bij Heritage Buildings.

Klik hier om contact op te nemen.