Imponerend droominterieur

Versteegh-design

De prachtig aan het water gelegen en door Bongers Architecten ontworpen nieuwbouwvilla is verrijkt met een oogstrelend en warm maatwerkinterieur van de hand van designer Stephen Versteegh. 

Het totaalplaatje dat door de eigenaar van Versteegh Design is gerealiseerd, verrast, imponeert en sluit vooral volledig aan bij de wensen en de leefwijze van de opdrachtgevers. 

Comfortabel meubilair

Op de vloer in de royale entreehal paste Stephen ijsselsteentjes toe als knipoog naar de woonboerderij, die voorheen op de kavel stond en met deze stenen omringd was. De lange gang vormt een prachtige zichtlijn richting de achtergevel en levert in combinatie met de statige eikenhouten trap en de verlichting van Maretti een prettig beeld op bij binnenkomst. De lichtstraat in het dak van de woning laat natuurlijk licht op fraaie wijze het trappenhuis binnenvallen. Een leuk detail is het opengelaten gedeelte in de grote garderobekast, waardoor enkele kledingstukken en accessoires op een originele wijze worden gepresenteerd.

Via de imposante dubbele deuren betreden we het leefgedeelte van de stijlvolle woning. Aan de linkerzijde situeerde Stephen de door hem ontworpen maatwerkkeuken. Geheel naar wens van de opdrachtgevers is de keuken zeer ruim qua opzet, waardoor de ruimte ideaal is om samen met een groot gezelschap in te koken, te eten en te genieten.

Het meterslange eiland vloeit over in een gezellig bargedeelte en is verrijkt met een haardpartij aan de zijde waar Stephen de eettafel positioneerde. Alvorens de bewoners voor zichzelf of voor gasten heerlijke maaltijden bereiden, proosten ze in de wijnkelder – voorzien van comfortabel meubilair en een televisie – op het leven.

Sfeerbepalend interieur

De achterwand in de leefkeuken maakt deel uit van een sfeerbepalend statement in het interieur. Het zwarte, eikenhouten maatwerkobject – door Stephen ontworpen en tot in perfectie gerealiseerd door Groeneveld & Poirot Interieurbouw – loopt van de keuken door richting de living en is onder meer voorzien van kastruimte, nisjes om kunst en accessoires in te plaatsen en een televisie. Verder zijn de riante hoekbank en de stijlvolle haardpartij de eyecatchers in de sfeervolle en comfortabele ruimte.

Op de eerste verdieping vormt de oogstrelende badkamer het paradepaardje. Stephen positioneerde het losstaande bad exact tussen twee grote raampartijen, waardoor de bewoners baden in het natuurlijke licht en een prachtig uitzicht hebben op de omgeving. De houten vloer en het donkere wandmeubel geven de ruimte – verder voorzien van een ruime inloopdouche en een toilet – een natuurlijke touch. Het bad en de waskommen zijn van Corian.

Ook vanuit het comfortabele bed kijken de bewoners uit op de natuurlijke omgeving. Zowel Stephen als de bewoners zijn zeer te spreken over de uitstraling van de droomwoning. Een eindresultaat dat is bereikt door creativiteit, vakmanschap en kennis van de eigenaar van Versteegh-Design en de overige betrokken partijen.

Fotografie: Peter Baas

Bekijk nog meer projecten van Stephen Versteegh.