Imposante schuurwoning

Gerealiseerde schuurwoning Blitsaerd

De wijk Blitsaerd, in het Friese Leeuwarden, kenmerkt zich door haar uitgestrekte kavels, haar groene en waterrijke omgeving met daarbij een grote variëteit aan duurzame woningen. Deze Finnhouse schuurwoning is één van de gerealiseerde projecten in die wijk.

Opvallend aan dit woonhuis is het contrast tussen het zwarte gepotdekselde exterieur en het vuren Paal&Balk systeem wat het skelet van de woning vormt. Het stalen felsdak en de glasgevel zorgen voor een moderne uitstraling vanaf de tuin.

Indeling van de schuurwoning

De entree breekt de vorm van de woning door het langwerpige volume dat haaks op de woning staat. Hierdoor ontstaat een speels aanzicht.

Na binnenkomst vind u de woonkamer en keuken die één geheel vormen, alsmede een prachtig zicht tot in de volledige hoogte van het huis door de vide. De glazen gevel zorgt ervoor dat de woning voorzien wordt van natuurlijk licht en zicht en laat het robuuste Paal&Balk systeem volledig tot zijn recht komen.

De tweede woonlaag kenmerkt zich dan ook door een vide die erg past bij dit ruimtelijke woningtype. Een zeer geschikte plek voor bijvoorbeeld een werkplek of 2e lounge. De woning heeft verder een industriële gevlinderde betonvloer, hetgeen mooi afsteekt tegen de wit gestuukte wanden en de zichtbare houtconstructie.

Esthetisch en ecologisch

Behalve de esthetische aspecten, bevat deze woning verschillende ecologische aspecten. Dit wordt onder andere bepaald door de driedubbel geïsoleerde glaspartijen en de damp-open wandopbouw. De woning is voorzien van een luchtwarmtepomp en vloerverwarming. Op het felsdak liggen 24 stuks All Black PV panelen.

Ook maakt Finnhouse gebruik van Fins hout en doordat de Finse overheid de houtkap sterk reguleert, wordt de duurzaamheid van het Finse hout gewaarborgd. Daarnaast past Finnhouse enkel natuurlijke en ecologische isolatiematerialen toe. Hennep, houtvezelplaten, vlas en duurzame gipsvezelplaten maken de Paal&Balk woningen van Finnhouse circulair en ecologisch verantwoord.

Kenmerken

  • Inhoud: 685 m3
  • Oppervlak begane grond: 122 m2
  • Totaal gebruiksoppervlak: 210 m2
  • Aantal slaapkamers: 4
  • Aantal badkamers: 1
  • Werkkamer: ja

Fotografie | Martijn Heil

Met dank aan onze professional | Finnhouse Houtbouw