Home » Indrukwekkend droomplaatje aan het water

Indrukwekkend droomplaatje aan het water

BAAS architecten

Door Excellent admin

Futuristisch en bijzonder. Strak en stijlvol. Verrassend en indrukwekkend. De door Martijn Jansen van BAAS architecten ontworpen villa aan het water valt op en spreekt aan. De markante vormentaal, het strakke lijnenspel en het – dankzij de verschillende materialen contrastrijke exterieur maken van de nieuwbouwvilla een futuristisch en zeer aangenaam geheel, waarbij de connectie met het water tot volle tevredenheid van de opdrachtgevers groot is. “Aan een zijde van de woning benadrukken we het uitzicht op de waterpartij en creëerden we een terras dat uitkraagt over het water.” 

De buitenzijde van de villa krijgt karakter door het vele glas, het strakke witte stucwerk, de donkere gevelbekleding en kozijnen en de antracietkleurige gevelstenen. “Die materialen zorgen samen voor een mooi contrast en combineren fraai met het aangrenzende water”, aldus Martijn, die in samenspraak met de bewoners tevens de maatwerkplattegrond van de villa verzorgde. Het sfeervolle interieur komt voornamelijk uit de creatieve koker van de bewoners zelf. De grote connectie met het water is al bij binnenkomst voel- en zichtbaar: op het knooppunt van de lange zichtlijnen van de linkerzijde van de keuken en de rechterzijde van de living biedt het panoramische zicht naar buiten een heerlijk beeld. De vide in de entreeruimte versterkt het gevoel van ruimtelijkheid en licht. Bij de fraaie maatwerkkeuken zorgde Martijn echter voor geborgenheid en benadrukt hij de nabijheid van het water.  

Grenzen verleggen 

“BAAS architecten is een architectenbureau waar met passie en vakbekwaamheid aan moderne architectuur wordt gewerkt”, geeft Martijn aan. Hij vervolgt: “Voor ons is architectuur een middel om de verbinding te laten ontstaan tussen de mens en zijn omgeving. Wij trachten persoonlijke belevingen en unieke dagelijkse momenten middels een gebouw te onthullen en te versterken. Ieder ontwerp krijgt een persoonlijk concept. Onze aanvullende expertise in staalframeconstructies leidt mede tot de realisatie van al onze moderne ontwerpconcepten. Ons betrokken team zet zich continu in om met onze architectuur grenzen te blijven verleggen en tot een perfecte realisatie te komen.” 

 

Sfeervol totaalbeeld  

Net als het exterieur zorgt het interieur voor verrassing en verwarming. Hoogwaardige en luxe materialen, bijzonder maatwerk en natuurlijk het zicht op water spelen samen een heerlijk spel en zorgen voor een uitnodigend en sfeervol totaalbeeld. De grote eyecatchers zijn de rijkelijk ingerichte living met een schuifpui die naar het boven het water zwevende terras leidt , de luxe keuken, de oogstrelende badkamer van de opdrachtgevers en de begeerlijke wellnessruimte op de begane grond, waar ook de connectie met buiten groot is.  

Fotografie: Alexandre Verrier

De volgende partijen werken mee aan dit project:

BAAS architecten | Kenzaii Bouw en Projectontwikkeling | Maretti Lighting | Quooker

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief