Home » Inspiratie en advies voor jouw raamdecoratie

Inspiratie en advies voor jouw raamdecoratie

Door Excellent admin

Meer behoefte aan privacy

Er is een periode geweest dat een huis zonder gordijnen ‘trendy’ was. Onder het mom “ik heb niets te verbergen” bleven de vensters in de huiskamer onbedekt. Sinds de Corona pandemie is begonnen besteden mensen meer tijd in huis en hebben ze ook meer behoefte aan privacy. Dit heeft geleid tot hogere eisen op het gebied van kwaliteit en mogelijkheden. Op deze pagina zullen we je inspireren en adviseren over de laatste innovaties op het gebied van raamdecoratie.

Mag het iets donkerder zijn?

Een trend voor raamdecoratie in 2022 is het gebruik van donkere materialen. In plaats van crème, gebroken wit en eierschaal tinten kiezen steeds meer interieurdesigners voor zwart. Dit hoeft geen effen zwart overgordijn te zijn, ook vitrage dat het licht breekt kan in donkere kleuren geleverd worden. Op slaapkamers wordt wel steeds vaker gekozen voor verduisterende rolgordijnen in donkere tinten. Zo wordt de nacht voortaan echt donker wat een goede nachtrust zal bevorderen.

Bamboe verovert de wereld

Panda’s zijn niet alleen in hun waardering voor bamboe. De vele variëteiten bamboe planten zijn zeer geliefd in Azië. Ze groeien enorm snel, ze worden gebruikt om gerechten mee te bereiden en huizen mee te bouwen. Het zijn geen bomen maar het is een soort gras met enorm sterke vezels. De vele positieve kenmerken maakt ze ook geschikt voor bamboe jaloezieën. Dit is een vorm van raamdecoratie met een duurzaam element die ook nog eens zeer decoratief is. Als je voorkeur geeft aan duurzame producten met hernieuwbare grondstoffen dan moet je zeker eens de opties voor bamboe raamdecoratie bekijken. Als je houdt van stijlvol, luxueus en mooi dan passen bamboe jaloezieën zeker in jouw interieur!

Automatiseren biedt meer mogelijkheden

In plaats van een knop omzetten voortaan met een bewegingssensor de verlichting laten inschakelen. Dat is praktisch maar is het echt nodig? De smart home trend biedt steeds meer mogelijkheden voor automatisering in huis. Hoewel de technologie enorm is verbeterd kun je eigenlijk niet eens spreken van revolutionair. In de winkel heb je al decennia lang deuren die automatisch openen. Ziekenhuizen en kantoren maken gebruik van elektrische rolgordijnen die reageren op de hoeveelheid licht. Nu kun je thuis de boel automatiseren voor meer comfort en zelfs een meer veilige omgeving. Denk bijvoorbeeld aan gordijnen die automatisch sluiten als de zon onder gaat. Of juist op een specifiek tijdstip openen in de ochtend. Bekijk de website van PoweredBlinds voor alle mogelijkheden op het gebied van huisautomatisering.

Verander de sfeer in huis

Een bijkomend voordeel van huisautomatisering is de vrijheid die je hebt om op ieder moment van de dag de sfeer in huis compleet te transformeren. Wil je overdag een voetbalwedstrijd kijken op de televisie? Dan laat je de gordijnen sluiten, de lampen gaan aan op precies de juiste stand en je telefoon zet je op ‘niet storen’. Elektrische raamdecoratie heeft ook een functie als zonwering. Zo kun je overdag even de gordijnen aan de zonzijde sluiten in de zomer. Zo is het toch wat minder heet zonder de airco in te schakelen. Door te spelen met natuurlijk licht en kunstlicht kun je de hele dag door de sfeer in huis veranderen.

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief