Home » Inspiratie voor een kleurige en geurige tuin

Inspiratie voor een kleurige en geurige tuin

Door Excellent admin

Zo krijg je een mooie tuin

Zoek je inspiratie voor een kleurige en geurige tuin? Wij vertellen je welke bloemen je zeker niet mag vergeten te planten in jouw tuin, zodat jouw tuin heerlijk gaat ruiken en er prachtig uitzien. Denk bijvoorbeeld aan een rhododendron kopen. Deze bloemen zijn een geweldige toevoeging aan jouw tuin. Ben jij benieuwd hoe je precies een mooie geurige tuin krijgt? Ontdek snel de bloemen en planten die wij aanbevelen voor een kleurige en geurige tuin.

Plant fruitbomen

Fruitbomen kopen raden wij zeker aan als je wilt dat jouw tuin heerlijk ruikt en er ook nog eens mooi uitziet. Bovendien is er niets lekkerder dan fruit eten uit eigen tuin. Je kunt fruitbomen in diverse soorten en maten vinden. Kies bijvoorbeeld voor een appelboom of plant een perenboom in je tuin.

Koop rhododendrons

Rododendrons zijn prachtige bloemen die al vroeg in het voorjaar bloeien. Plant ze in de halfschaduw, zodat ze het beste tot hun recht komen. Deze prachtige bloemen kunnen een hoogte van wel 200 cm bereiken. Echter zijn er ook soorten die blijven steken op een hoogte van 100 cm. Je kunt ze in diverse kleuren kopen. Zo kun je zelf kiezen welke kleur rhododendron het beste bij de andere bloemen in je tuin past.

Plant hortensia’s

Een hortensia is voor vrijwel iedere tuin geschikt. De hortensia heeft prachtige opvallende bloemen en is tevens zeer onderhoudsvriendelijk. Je kunt hortensia’s in maar liefst 10 verschillende kleuren kopen. Als je een specifieke kleur zoekt, is de kans dan ook groot dat je jouw ideale hortensia snel gevonden hebt. En ze hebben ook nog eens hun eigen aparte geur. Plant meerdere hortensia’s in verschillende kleuren naast elkaar in de tuin of meng ze met jouw andere bloemen.

Kies voor een vlinderstruik

Wil je naast een geurende en kleurrijke tuin ook nog eens wat meer leven in je tuin? Kies dan voor een vlinderstruik. Deze struik trekt vele mooie vlinders en andere insecten aan. Je kunt de vlinderstruik zeer gemakkelijk onderhouden. Je kunt hem op vrijwel iedere bodem en in elke omgeving planten.

Ga op zoek naar inspiratie

Weet jij al welke bloemen je in jouw tuin gaat planten? Maak gebruik van onze tips en ga eens op internet op zoek naar nog meer inspiratie om jouw droomtuin samen te stellen. We wensen je veel succes met het creëren van een kleurige en geurige tuin!

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief