Home » Spraakmakend interieur van culinair pannenkoekenrestaurant

Spraakmakend interieur van culinair pannenkoekenrestaurant

Hans Kuijten

Door Veerle van Heertum

Puur, warm en intiem

Het Brabantse Uden is een pannenkoekenrestaurant rijker. Verwacht echter geen Hans-en-Grietje-sfeer met rood-wit geblokte tafelkleedjes, stroopkannetjes en druipende kaarsjes als je de voordeur van Twin Pancakes binnenstapt. En dat kan natuurlijk ook niet anders, als je Hans Kuijten inschakelt voor het interieurontwerp. De topdesigner zorgt met warme en natuurlijke materialen, een lichtplan op maat en een verrassende indeling van de plattegrond voor een rijke, huiselijke en oogstrelende setting. Ook de menukaart zorgt dat de zaak verre van een standaard pannenkoekenrestaurant is. Iemand een pannenkoek met gamba’s? Of een Mexicaanse pannenkoek met gekruid gehakt, kaas en tomaat?

“Marmer, leer, staal en houtfineer”, somt designer Hans Kuijten de belangrijkste materialen op die voor sfeer en beleving zorgen in het etablissement en tevens verraden dat Twin Pancakes niet als standaard pannenkoekenrestaurant valt te kwalificeren. “Dat zie je aan de menukaart en zeker ook aan de inrichting. Mijn opdrachtgevers wensten een warm, rijk interieur met een intiem karakter. Omdat de zaak groot is, heb ik de bar en keuken in het midden gepositioneerd, waardoor je de sfeer van een balzaal voorkomt en je op deze manier cosy hoekjes creëert. De open keuken zorgt tevens voor extra beleving in de zaak. Zie het als een theater voor de gast. Een ander belangrijk punt waar we voor moesten zorgen, is een goede akoestiek – natuurlijk zeer belangrijk in een horecazaak. Met scheidingswanden en akoestische oplossingen op de wanden en het plafond is dat gelukt.”

Leer als verrijking van het interieur

De deels houten en deels hardstenen vloer – in ere hersteld – zorgen voor een prettige basis in het restaurant. De natuurlijke materialen en het warme kleurenpalet voegen extra beleving toe, waarbij het fraaie meubilair voor het gewenste comfort zorgt. Van de grote lijnen tot het kleinste detail klopt het interieur. De puurheid die het totaalbeeld uitstraalt en het leer van Alphenberg dat de marmeren bar, de houten kasten en de bloembakken verrijkt … Tel daar de gastvrijheid en de onderscheidende en kwalitatief hoogwaardige menukaart bij op en je weet dat je met een bezoek aan Twin Pancakes in Uden een heerlijk avondje uit hebt.

Tekst: Sander Lemmens

Fotografie: Peter Baas

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief