Home » Interieur op bijzondere wijze

Interieur op bijzondere wijze

Door admin

Out of the box denken

Bij het betreden van het compleet gerenoveerde interieur presenteert de begane grond zich als een ruimte die u wilt ontdekken. Die schoonheid uitstraalt en een open karakter heeft, maar tevens mysterieus oogt.

In het het hart van de woning ontwaren we een groot, donkerbruin ”“ smoked oak ”“ maatwerkobject dat de zichtlijnen versterkt, de verschillende leefruimtes van elkaar scheidt, maar tevens voor eenheid en verbinding zorgt in het totaalplaatje.

High-end keukenspecialist

De imposante maatwerkkeuken is eveneens door Jos van Zijl ontworpen en in nauwe samenwerking met high-end-keukenspecialist Culimaat geperfectioneerd. Jos: “Tussen Culimaat en mij is er sprake van een klik en in samenspraak komen we tot prachtige resultaten. Wij voelen elkaar goed aan, zitten qua stijl op dezelfde lijn en gaan allebei voor het optimale resultaat.”

Het prachtige marmeren werkblad loopt door richting de kopse kanten van het kookeiland en is door Culimaat voorzien van een Acid Shield, een beschermlaag die ervoor zorgt dat het marmer niet wordt aangetast door zuren.

De fronten van de keukenkastjes in het eiland zijn afgewerkt met Grezzo Metal, wat zorgt voor een stoer en warm effect. De houten (schuif)panelen in de achterwand ”“ die onder meer is voorzien van apparatuur van topmerken en nissen voor koffie en drank ”“ zijn qua kleurstelling en afwerking exact hetzelfde als de panelen in de rest van het donkerbruine blok.

Maatwerkinterieur

Het bijzondere en hoogwaardige maatwerkinterieur ”“ de oogstrelende trap incluis ”“ is ontworpen door de ervaren interieurontwerper Jos van Zijl, die bij de uitvoering terzijde werd gestaan door toppartijen als interieurbouwer Creavorm, De Elementen en Culimaat High End Kitchens. Het donkerbruine maatwerkobject is uitgevoerd in gefineerd eikenhout en is geborsteld, waardoor de diepte van de nerven goed zichtbaar is.

Het meubelstuk combineert eenvoud en schoonheid met functionaliteit, want Jos van Zijl verwerkte er onder meer kastruimte, een televisie ”“ die met een druk op de knop achter een paneel kan verdwijnen ”“, een openhaard, de bijkeuken en de achterwand van de keuken in.

Streven naar perfectie

Zoals gesteld positioneerde Jos van Zijl de bijkeuken in het maatwerkobject. Ook deze ruimte is door Culimaat gerealiseerd.

Technische oplossingen

“Voor ons is het fantastisch om met Jos van Zijl samen te werken. Hij is een meester in het verdelen van ruimtes en het bedenken van technische oplossingen. Hij denkt out of the box, dat zie je ook wel in deze woning. Verder werkt hij net als wij met hoogwaardige en exclusieve materialen en streven we beiden naar perfectie”, besluit Twan Swanenberg, samen met zijn broer Davy eigenaar van high-end keukenspecialist Culimaat.

Fotografie: Maarten Koch

Dit project is gerealiseerd door Jos van Zijl

Met dank aan de volgende belanghebbende partijen:

Culimaat High End Kitchens | De Elementen

Creavorm – meubel & interieurmakers

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief