Home » Interieurdesign straalt warme luxe uit

Interieurdesign straalt warme luxe uit

Door admin

Grondige renovatie in hartje Rotterdam

Na het uitwaaieren van de kinderen wensten de opdrachtgevers terug te keren naar de stad Rotterdam en verruilden ze hun in een provinciestadje gelegen grote vrijstaande woning voor een appartement in het hart van de stad.

Tijdens een oriënterend bezoek aan kwaliteitsbedrijf Daniëls Openhaarden raadt Moara Daniëls de opdrachtgevers aan om het interieurdesign van het flink te renoveren appartement te laten verzorgen door Timo van Riggelen.

Onder de indruk van zijn portfolio en ideeën geven ze hem het volste vertrouwen. Het resultaat is een comfortabele, luxe en warme woning, waarin stijlvolle meubels, rijke materialen en accessoires voor wow-momenten zorgen.

Heerlijke sfeer in de leefruimtes

Het dagelijkse leven speelt zich af op de bovenste etage van het twee verdiepingen tellende luxe appartement.

In de sfeervolle woon- en eetkamer en de riante bulthaup-keuken smelten zachte en lichte tinten op een prettige wijze samen met de donkere interieurelementen als de in een Hongaarse punt gelegde vloer en de kastenwand in de keuken.

Ook de donkere kozijnen en raambekleding dragen bij aan de heerlijke sfeer die in de ruimtes heerst.

De bijzondere haard van Daniëls Openhaarden vormt de warme eyecatcher in de ruimte. Het maatwerkmeubel is aan de buitenzijde prachtig bewerkt door kwaliteitsbedrijf dofine.

Andere eyecatchers op deze verdieping zijn het uitgesproken behang in de eetkamer en de zwevende trap richting het gerealiseerde dakterras, vanwaar de bewoners uitkijken op de Erasmusbrug en de stad Rotterdam.

Groen proefje als leuk detail

Op de begane grond van het appartement ”“ de tweede verdieping in het monumentale pand ”“ situeerde Timo van Riggelen onder meer de slaap-, bad- én kleedkamer van de opdrachtgevers. Ook in deze ruimtes creëerde de interieurdesigner een warme en prettige sfeer en zorgen enkele grote elementen voor een spannende wow-factor. Zoals bijvoorbeeld de metershoge gordijnen, het imposante headboard achter het bed, de stijlvolle, grijze grepen op de kasten en de riante spiegel in de met een vloer van beton ciré uitgevoerde badkamer.

Het losstaande bad completeert de prachtige uitstraling van de laatstgenoemde ruimte. Een leuk detail op deze verdieping is het groene poefje dat kleur brengt in de overwegend donkere kleedruimte.

Mails om half drie ‘s nachts

Interieurdesigner Timo van Riggelen startte zijn eigen ontwerpbureau in 2017.

Nu, drie jaar later, vervulde hij tal van woondromen in binnen en buitenland. In zijn jongere jaren werkte hij een periode bij Jan des Bouvrie en kreeg hij na een succesvolle stage een vast contract bij Eric Kuster, alwaar hij zo”n vier jaar werkte. Onder meer vanuit de showroom op Ibiza.

Timo: “Een zeer leerzame tijd. Zeker omdat Eric veel in Nederland verbleef of voor zijn werk op reis was en je vraagstukken dus vaker alleen diende op te lossen.”

“Wat het meest leerzame was in al die jaren? Dat je als eigen baas altijd volle inzet moet tonen. Dedicated bent.”

“In die tijd dacht ik wel eens, als om half drie “s nachts een mail van Eric binnenkwam: moet dat nou? Maar nu begrijp ik het. Eric heeft een enorme drive om te slagen en die drive voel ik zelf nu ook.”

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief