Home » Internationale allure

Internationale allure

Gwen Hoopman

Door marketing

Verliefd op het exterieur en de prachtige ligging kochten de opdrachtgevers het immense landhuis in t Gooi. Het interieur voldeed echter niet aan hun wensen en dromen. Aan Gwen Hoopman Architectural Design de vraag om een licht, warm en sfeervol interieur te ontwerpen, waarin klassieke elementen en veel kastruimte zijn opgenomen. Het resultaat van de samenwerking is een fabelachtig interieur met internationale allure. En met het jaloersmakende zwembad in de tuin ervaren de opdrachtgevers dagelijks een heerlijk vakantiegevoel.  

exterieur
tuin

“Alles wat je ziet is nieuw. Van het (maatwerk)meubilair en de verlichting tot de kussentjes en de kandelaars. De bewoners hebben niets meegenomen uit hun eerdere woning”, aldus Gwen bij de start van de rondleiding door de imposante villa. Deze is tijdens de grondige metamorfose voorzien van een op de wensen van de bewoners afgestemd domoticasysteem, dat perfect is weggewerkt en het dagelijkse leven vergemakkelijkt. Een licht kleurenpalet en natuurlijke materialen zoals hout, zwartstaal en linnen geven het interieur een prettige uitstraling, zeker in combinatie met de royale lichtinval en het op maat ontworpen lichtplan. Ook de klassieke sierlijsten en de uitstraling van het (maatwerk)meubilair dragen bij aan het serene en luxe sfeerbeeld.  

eetkamer

Luxe living  

Via een dubbele deurpartij bereiken we de sfeervol ingerichte living, waarin Gwen onder meer twee royale banken plaatste. De haardpartij onder de televisie versterkt het warme karakter, het maar liefst veertien meter lange tapijt zorgt voor eenheid in de ruimte. De luxe living staat in verbinding met de eveneens exclusieve dining, waarin Gwen een maatwerkkast in een toegevoegde voorzetwand ontwierp. Kleine ledlampjes lichten de accessoires stijlvol uit en zorgen voor extra licht in de ruimte.  

woonkamer

Oogstrelende speelkamer  

Aan een zijgevel van het riante landhuis – ook hier is de connectie met de tuin groot – positioneerde de creatieve designer de oogstrelende keuken. De eyecatcher in de lichte maatwerkcreatie, die van alle gemakken is voorzien, is het marmeren kookeiland, dat overgaat in een houten eettafel. Een verbluffende indruk maakt ook de speelkamer. Al is een luxe living voor de kinderen wellicht een betere omschrijving. Een heerlijke ruimte, waarin de maatwerkkast een toonbeeld is van creativiteit en perfect vakmanschap. Achter de vele deuren schuilt een riante televisie en kunnen de kinderen hun speelgoed opbergen.  

speelkamer
slaapkamer
slaapkamer
slaapkamer

Maatwerkperfectie in inloopkast  

De door glas en zwartstaal omgeven trappartij in de charmante entreehal leidt naar de privéruimtes van het gezin. “Hier ontwierp ik de kinderkamers, elk met hun eigen identiteit maar ook zeker met overeenkomsten. De radiatoren zijn verwerkt in een maatwerkbankje, waarin tevens genoeg ruimte is om spulletjes op te bergen. Zachte stoffen in pasteltinten en fleurig behang maken deze kamers tot heerlijke ruimtes om in te spelen en te dromen”, aldus Gwen. Ze vervolgt: “In de primaire slaapkamer springt het op maat ontworpen hoofbord van ruim drie meter er echt uit, net zoals het rijke marmer dat in de badkamer doet. Maar het echte hoogtepunt op deze verdieping is de inloopkast, waarin ook een kaptafeltje is opgenomen. In deze luxe en unieke ruimte klopt alles tot in het kleinste detail: de droom van elke vrouw.”  

kledingkast
slaapkamer

Buitenparadijs  

Ook voor de riante buitenruimte deden de opdrachtgevers een beroep op de creativiteit en vakkennis van Gwen, die de diverse terrassen voorzag van een royale boomstamtafel, een comfortabele loungeset, een charmante dining en een buitendouche. Het zwembad werd geheel naar wens van de opdrachtgevers omgeven door een glazen omheining voor extra veiligheid. De grote palmen en de manden van bamboe maken het paradijselijke tafereel compleet. Zorgeloos genieten van een heerlijk huis en een prachtige tuin … wat een weelde.  

tuin

Tekst: Sander Lemmens

Fotografie: Hans Gorter

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief