Jaloersmakende vergezichten door Sjaak Goud

Ingespeeld op de leefwijze van de bewoners

Middenin de Zeeuwse Polder ontwierp Sjaak Goud architect een bijzondere en wit gestucte droomvilla die volledig is afgestemd op de eisen en leefwijze van het gezin.

Waar de architect aan de voorzijde van de moderne woning rekening hield met de bewoners gewenste privacy, is het aan de zij- en achterkant openheid troef. En dus genieten de bewoners dagelijks van unieke en riante vergezichten.

“Vanuit de keuken zien ze in de verte containerscheper van en naar Antwerpen varen”, geeft de naamgever zijn eigen architectenbureau aan.

Ontwerp om gelukkig van te worden

“De opdrachtgevers hadden het geluk dat ze op een unieke plek in de polder een woning mochten bouwen. Dat ze ons inschakelden om alles uit de plek te halen en hun droomhuis te ontwerpen, stemt ons als bureau gelukkig”, aldus Sjaak Goud.

Het zijn onder meer het strakke lijnenspel, de spannende doch rustige gevels en de muren die aan de voorzijde vanuit de woning wegtrekken, die de creatieve hand van Sjaak Goud weergeven.

“Naar de openbare weg straalt de woning een bepaalde terughoudendheid uit, terwijl u door de hoge toegangsdeuren voelt dat u er welkom bent. Ondanks dat de woning niet symmetrisch is, straalt het geheel toch rust uit. Wat ook komt, doordat de woning is opgetrokken uit slechts enkele materialen: wit stucwerk, aluminium kozijnen, dakpannen, zink en hout.

Leuk detail is dat de bewoners vanuit de woning de carport kunnen bereiken, waardoor ze bij regen toch droog de auto in kunnen stappen.”

Ruimtelijk karakter

Bij binnenkomst valt direct het riante uitzicht op de omgeving op. Door slim om te gaan met het bouwvlak is het Sjaak Goud gelukt om de bewoners alleen maar zicht te laten hebben op de polder en niet op de overige bebouwing in de omgeving.

De vides in de woning dragen bij aan het ruimtelijke karakter van het geheel. Opvallend in de door Sjaak Goud ontworpen plattegrond is de enorme keuken die aan de voorzijde start en aan de van een schuifpui voorziene achtergevel eindigt.

Een roomdivider met geïntegreerde haardpartijen en televisies zorgt aan deze achtergevel voor een imposante scheiding tussen de eetruimte en ruime woonkamer.

Totaalprojecten

De tuin geeft de bewoners het gevoel dat ze elke dag op vakantie zijn. Het luxe poolhouse, waarin een buitenhaard is verwerkt, de hobby- annex feestruimte en natuurlijk het zwembad maken de bijzonder vormgegeven woning nog specialer.

“Het is natuurlijk een geweldige plek om te wonen; de bewoners zijn dan ook meer dan blij met het resultaat”, geeft de ervaren architect aan, die zich met zijn bureau meer en meer toelegt op het aanbieden van totaalprojecten.

“De bewoners hadden zelf een duidelijk beeld van hoe ze de woning wensten in te richten; vandaar dat ik aan de binnenzijde alleen de plattegronden en de opstellingen van diverse meubelstukken heb ontworpen. Iets dat natuurlijk prima is, maar voor opdrachtgevers die wel hulp nodig hebben, ontwerpen wij graag de keuken, de badkamer en de maatwerkmeubels.”

“Eigenlijk tot aan de verlichting en de stoffering aan toe. Maar we verplichten onze opdrachtgevers tot niets. Als ze alleen een ontwerp van het exterieur wensen, verzorgen wij dat ook met alle liefde van de wereld.”

Fotografie | Alain Goud

Deze realisatie dankzij de volgende belanghebbende partijen:

Sjaak Goud Architect | Bouwbedrijf Mol | Compass Pools Nederland